Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pátrání po útočníkovi

LOUNY – Ohrožoval ženu se zbraní! 

věci ponechané na místě činuvěci ponechané na místě činu

Lounští kriminalisté se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při řešení závažného trestného činu porušování domovní svobody, který byl spáchán se zbraní.
Ve čtvrtek 16. srpna kolem 8. hodiny vnikl muž dosud neznámé totožnosti na pozemek rodinného domu v ulici Lucemburků v Lounech, kde počal majitelku ohrožovat se zbraní. Žena byla statečná a začala se muži bránit. Dokonce na místě vyšly i výstřely. Tomu, že žena utrpěla pouze lehké zranění ze zápasu, dopomohla zřejmě i statečnost jejích dětí. Ty začaly matku bránit a jedno z nich zavolalo na tísňovou linku policie. Tato informace útočníka zřejmě zaskočila a z místa utekl.

Podle svědeckých výpovědí se podařilo sestavit útočníkův popis: muž ve věku kolem 50 let, vysoký 180 – 185 cm, robustní postavy, krátké tmavé prošedivělé vlasy, kratší prošedivělý plnovous, kulatý obličej světlé pleti. Mluvil česky bez přízvuku. I přesto, že bylo venku teplé počasí, byl oblečen do tmavé bundy a tmavých kalhot – tzv. kapsáčů. Při sobě měl mít tašku světlé barvy. Během napadení byl maskován kuklou tmavé barvy, přes kterou měl džínovou kšiltovku a zelenou helmu.

Po zápasu zanechal na místě činu helmu i kšiltovku. Podle informací utekl k prodejně Penny market v ulici Přemyslovců v Lounech, odkud ujel přistaveným tmavým vozidlem typu combi.

S informacemi, které by dopomohly dopadení muže, se veřejnost může obrátit na linku 158 nebo přímo na pracovníka služby kriminální policie a vyšetřování tel. 725809602. Popřípadě informace předat na nejbližší policejní služebně.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
29. srpna 2018

Odkazy do noveho okna

věci ponechané na místě činu

věci ponechané na místě činu 

Detailní náhled

věci ponechané na místě činu

věci ponechané na místě činu 

Detailní náhled

věci ponechané na místě činu

věci ponechané na místě činu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem