Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrání po vodácích

Jindřichův Hradec - Třeboňsko - S příchodem pravé vodácké sezony byly již pohřešovaní dva muži. 

Dva případy pátrání po pohřešovaných vodácích na řece Lužnici řešili o víkendu policisté Obvodního oddělení Třeboň. Nejprve přijali v pátek 12. června po 22:30 hod. oznámení o pohřešování muže, kterého postrádali je kamarádi, mezi jezem U Pilaře – Zlatou stokou a kempem v obci Majdalena. Zde se dle vyjádření mezi sejít, neboť uvedený muž měl jet na loďce sám. Do pátrací akce byli přizváni i hasiči, kdy se provedla kontrola od zmiňovaného jezu podél obou břehů, v různých kempech a policisté nepodcenili ani zdravotnická zařízení. Muž byl nalezen cca 7 kilometrů, spícího pod překlopenou kánoi, bez jakékoli újmy na zdraví.

Aby toho nebylo málo, v sobotu 13. červnu, pár hodin po předchozí „pátračce“, přijal operační důstojník Integrovaného záchranného systému oznámení vodáků o pohřešování příbuzného, s kterým sjížděli Novou řeku – část řeky Lužnice a po přespání v kempu Mláka jej od rána neviděli. Třeboňští policisté po převzetí informace, požádali o spolupráci služebního kynologa a příslušníky Sboru dobrovolných hasičů Novosedly nad Nežárkou. Kontrolou lokalit obou břehů řeky, kempů a přilehlých míst, byl „pohřešovaný“ muž nalezen na benzinové čerpací stanici, bez známek zranění.

S počátkem léta, turistické sezony na jihu Čech a pravděpodobně zvýšeným zájmem o sjíždění řek, připomínáme rekreantům, aby se vždy domluvili na místech, kde na sebe počkají. Pochopitelně, pokud budete mít jakékoli problémy, vždy se na nás obraťte.

Na vodě nikdy neriskujte a nezkoušejte překonávat sami sebe a přírodní zákony!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

15. června 2020

vytisknout  e-mailem