Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pěkná sbírka paragrafů

TEPLICE - Dva muži byli obviněni hned z pěti trestných činů; Povedení známí...  

Pěkná sbírka paragrafů
     Policisté dopadli dvojici mužů ve věku 23 a 26 let, kteří se na Teplicku opakovaně dopouštěli majetkové trestné činnosti. Začátkem dubna se vloupali do restaurace, ze které odcizili několik lahví s alkoholem, cukrovinky, energetické nápoje a další věci, z výherních hracích automatů umístěných v provozovně pak ukradli všechnu hotovost v drobných mincích. Mladší muž se ještě týž den večer vloupal v Teplicích do bytu, ze kterého odcizil notebook v hodnotě deset tisíc korun.
     O týden později vyrazil na lup opět s komplicem, se kterým v Proboštově vnikli na oplocený pozemek rodinného domu a následně se vloupali do garáže, ze které odcizili jízdní kolo, čtyři disky s pneumatikami a ruční i elektrické nářadí v celkové hodnotě přes 40 tisíc korun.
     Oba spolupachatelé jsou dále podezřelí z vloupání do sklepa v panelovém domě, ke kterému došlo přibližně ve stejné době. Poškozený přišel o dva křovinořezy, motorovou pilu, horské kolo a kufřík s náboji pro terčovou střelbu. 
     O dva dny později se vloupali do kanceláře, ze které si odnesli notebook a peněženku s finanční hotovostí, platebními kartami a osobními doklady poškozeného. S odcizenými kartami pak vyrazili na nákupy do dvou supermarketů, kde si pořídili věci za necelé dva tisíce korun. 
     Mladší muž se pak ještě minulý týden v Sobědruhách pokusil vniknout do společné chodby domu, který slouží i jako sklad prodejny potravin, byl ale vyrušen majitelem objektu.
     Oba muži byli obviněni z přečinů krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a nedovoleného ozbrojování, za které jim hrozí až pětileté vězení. Zatímco starší muž je vyšetřován na svobodě, mladší obviněný zřejmě poputuje za mříže už dnes, protože jsme podali návrh k jeho vzetí do vazby.
Pěkná sbírka paragrafů.mp3 
 
Povedení známí
     Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se budou před soudem zodpovídat 37letá žena a 33letý muž. V lednu k nim přijela na návštěvu známá, která žije trvale v cizině společně se svým manželem. Po nějaké době zjistili, že jim na účtu chybí značná částka a na základě výpisů z banky pojali podezření, že někdo zneužil platební ženinu platební kartu.
     Obrátili se proto na policisty, kteří zjistili, že muž s ženou, u kterých poškozená asi deset dnů přespávala, jí opakovaně odcizili její platební kartu a v nejméně 12 případech z různých bankomatů vybrali přes 150 tisíc korun. Kartu pak vždy ženě vrátili, aniž by něco zpozorovala. Dvojice podezřelých byla obviněna ze spáchání přečinů, za které jim hrozí až pětileté tresty odnětí svobody.
 
Další obviněný dealer
     Tepličtí kriminalisté dopadli dalšího dealera, který si přilepšoval prodejem drog. Sedmatřicetiletý muž z Bíliny prodával zájemcům z řad narkomanů drogu známou jako pervitin, pro kterou si chodili k němu domů. Od konce loňského roku drogy opakovaně prodával nejméně jedenácti lidem a to až do pondělka, kdy si pro něj přišli policisté. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili několik sáčků s drogou, další pervitin měl muž u sebe v době zadržení.
     K obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy mu přibyl i přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože byl přistižen při řízení automobilu, ačkoliv má soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Obviněnému hrozí v případě uznání viny a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi.
 
Podvodníkovi hrozí dva roky vězení
     Policisté obvinili ze spáchání přečinu úvěrového podvodu 23letého muže, který se rozhodl přijít k penězům nelegálním způsobem. Prostřednictvím webových stránek zažádal u poškozené společnosti o poskytnutí půjčky ve výši necelých pět tisíc korun, přičemž do elektronického formuláře uvedl nepravdivé údaje týkající se jeho osobních a kontaktních údajů, včetně smyšleného zaměstnání. Když zjistil, že půjčku dostal, stejným způsobem zažádal u jiné společnosti o další tři tisíce korun a opět byl úspěšný. Muž ani jeden úvěr nesplácí, takže nakonec kvůli pár tisícovkám může přijít až o dva roky svobody.
 
 
Teplice, 30. 4. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem