Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pěkný úlovek

TEPLICE - V garáži schovával vozidla kradená v Německu a v domě pěstoval konopí. 

Pěkný úlovek
     Pěkný „úlovek“ se podařilo chytit teplickým kriminalistům. Na základě informací poskytnutých Společným centrem česko-německé policejní a celní spolupráce v pátek zadrželi 42letého muže, který ve svém domě schovával odcizená vozidla a navíc pěstoval konopí. Při domovní prohlídce policisté zajistili multikáru v hodnotě přes milion korun, kterou muž předchozí den odcizil v Drážďanech. Na vozidle byly kvůli „kamufláži“ namontovány kradené české registrační značky. V garáži měl zaparkovaný i další náklaďák, na kterém byla vybroušena identifikační čísla a tříkolku, která byla v loňském roce odcizená v Německu. V domě pak policisté našli 641 rostlin konopí vysokého 40 – 50 centimetrů, které muž pěstoval v několika místnostech. Zajistili také speciálně upravené nástroje, které slouží k vloupání do motorových vozidel, autorádia a další věci, které zřejmě také pocházejí z trestné činnosti. Zadržený muž byl obviněn z trestných činů krádeže a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Dnes bude soud rozhodovat o umístění obviněného do vazby.
Pěkný úlovek.wav
 
V bytě se vařily drogy
     Ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy byl obviněn 27letý muž, který nejméně od začátku letošního roku v Teplicích přechovával věci a chemické látky sloužící k výrobě pervitinu. Umožňoval další osobě ve svém bytě drogu vyrábět, obstarával i látky, ze kterých se pervitin „vaří“. V desítkách případů pak drogu prodával, nebo bezplatně poskytoval dalším osobám, ve dvou případech prodal a nejméně ve dvou případech jinému bezúplatně poskytl marihuanu. Překážkou mu nebyla ani skutečnost, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen k souhrnnému nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Nyní poputuje před soudce znovu a tentokrát může ve vězení strávit až deset let.
V bytě se vařily drogy.wav
 
Mlsný lapka
     Chuť na sladké zřejmě dostal 32letý lapka, který v jednom z teplických supermarketů odcizil 46 čokolád. Aniž by sladkosti v hodnotě téměř 1300 korun zaplatil, proběhl dveřmi prodejny a dal se na útěk. Na odcizených dobrotách si ale pochutnat nestihl. Na útěku jej zadrželi policisté z oddělení hlídkové služby, na služebně si pak lapka, který už v minulosti stál za krádeže několikrát před soudem, vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Mlsný zloděj může skončit za mřížemi na šest měsíců až tři léta.
 
Kvůli dvěma stovkám může do vězení
     Až tři roky ve vězení může strávit 28letý zloděj, který v Teplicích odcizil železo. V nočních hodinách vnikl do rozestavěného domu a odcizil z něj dva kusy železných lešenářských podpěr v hodnotě 240 korun. Chvilku po činu zadrželi lapku policisté, a jelikož byl muž v posledních třech letech odsouzen pro trestný čin majetkového charakteru, jeho jednání kvalifikovali jako přečin krádeže.
 
 
Teplice, 11. 6. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem