Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Peněz se zmocnili násilím

KROMĚŘÍŽSKO: V předešlých dnech je kriminalisté obvinili z loupeže. 

V předešlých dnech obvinili kroměřížští kriminalisté z trestného činu loupež ve formě spolupachatelství osmnáctiletého a patnáctiletého hocha. Mladíci minulou středu večer navštívili jedno z restauračních zařízení v Kroměříži. Tam se seznámili s dvaačtyřicetiletým mužem, který u baru popíjel alkohol, a dali se s ním do řeči. Když platil, všiml si mladší z chlapců, že má u sebe větší obnos peněz. Dvojice se proto domluvila, že ho doprovodí domů a v příhodném okamžiku mu peníze odcizí. Po cestě starší z mladíků z ničeho nic uhodil muže pěstí do obličeje, a když napadený upadl na zem, bili ho oba. Poté mu z kapsy bundy ukradli šest a půl tisíce korun a utekli. O peníze se následně rozdělili.

Ihned po oznámení jsme začali útočníky hledat. Ještě tu noc se nám podařilo staršího z nich dopadnout. Kriminalistům se následně k činu pod tíhou důkazů přiznal. Mladšího agresora jsme zadrželi hned ráno. Část odcizených bankovek se kriminalistům podařila zajistit.

Plnoletému obviněnému nyní za loupež hrozí až desetileté vězení. Vzhledem k tomu, že mladší z pachatelů ještě nedovršil osmnácti let, hrozí mu za spáchanou trestnou činnost poloviční sazba. V tomto případě až pět let.

23. února 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem