Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peněženku našli jinde

DĚČÍN - Sháněl peněženku, která skončila v příkopě. 

Peněženka se našla jinde !

DĚČÍN/JÍLOVÉ – Obyvatel rodinného domu v Jílovém se velmi podivil, když se jedenáctého září začal v kuchyni shánět po peněžence. Něco bylo jinak než obvykle. Jak se vzápětí ukázalo, chyběla nejen peněženka s doklady, ale také finanční hotovost a dva mobilní telefony. Ztracený majetek ohodnotili jeho vlastníci na osm a půl tisíce českých korun. Jak z domova zmizel, je nyní na bedrech děčínských policistů, který oznámenou nepříjemnost šetří s ohledem na přečin krádeže a porušování domovní svobody. O pár desítek kilometrů dál se na policejní služebnu dostavila žena, jež v ten samý den nalezla ve škarpě na Ústecku odhozenou koženou peněženku. A v ní doklady oznamovatele, který ji ráno v domě nemohl nalézt…
 
Všímavé sestřičky
 
DĚČÍN - Do děčínské nemocnice zavítal v polovině letošního srpna nevítaný pacient. Během svého pobytu mezi nemocnými se pokusil s sebou odnést notebook jiné pacientky. Jeho podivného chování si všiml zdejší personál, a tak se přenosný počítač v  hodnotě třech tisíc českých korun podařilo zachránit. Současně jinému pacientovi zmizel mobilní telefon se SIM kartou v hodnotě osmi set českých korun. Policisté začali oba případy prověřovat a pětadvacátého září letošního roku sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže osmačtyřicetiletému muži ze Šluknovského výběžku. Muž k případu odmítl vypovídat.  
 
Poničené auto
 
DĚČÍN – Majitel osobního vozidla zn. Peugeot 407 SW přivolala policejní hlídku poté, co našel svůj vůz v pátek pětadvacátého září letošního roku dopoledne značně poničený. Obhlídkou odstaveného vozu, jenž nechal v ulici U Tvrze přes noc, zjistil poškrábaný lak po celém obvodu auta. Poškrábaná jsou i dvě světla, zadní nárazník a střešní okno. škoda se vyšplhala k sedmdesáti tisícům českých korun. Podmokelští policisté prověřují oznámenou nepříjemnost s ohledem na přečin poškození cizí věci.
 
Dluží dětem i matce
 
DĚČÍN - Přes deset let se zřejmě vyhýbá své zákonné povinnosti... Matka nezletilých dětí podala trestní oznámení na jejich otce, jelikož dluh na výživném narostl až do výše 665.000,- Kč. Podle dostupných informací má otec na výchovu jejich dvou dětí přispívat od prvního září 2004 pět tisíc  českých korun měsíčně na oba potomky. Povinnost si neplní. Na objasnění možného přečinu zanedbání povinné výživy pracují děčínští policisté z pravé strany Labe.  
 
Dvojitá ztráta
 
DĚČÍN – Nepříjemnými chvilkami si prošel majitel mobilního telefonu Samsung Galaxy Core, jenž o něj přišel v pátek pětadvacátého září letošního roku na Jalůvčí v Děčíně. Aparát si odložil na kapotu vozu a rozjel se. Bohužel se na střeše auta neudržel a cestou ho ztratil.  Jeho bílý pomocník byl na zadní straně opatřen bezdotykovým platebním prostředkem k debetní kartě, což  v případě ztráty či odcizení může jeho majiteli přivodit mnoho starostí. V případě zjištění ztráty telefonu s tímto doplňkem okamžitě blokujte přístup nejen k vašemu telefonnímu účtu, ale také k vašim penězům. Muž neváhal a obrátil se na policisty z Podmokel, kteří mu pomohli snížit rizika možných následků na nejnižší možné minimum. Páteční nepříjemnost šetří také s ohledem na přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
 
Děčín 29. září 2015 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293
 

vytisknout  e-mailem