Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Peněženku s 21.000 korunami muž ztratil ze střechy auta

NÁCHODSKO - Ten, kdo ji našel, tak si vše ponechal 

penízeIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Malá chvilka nepozornosti se opravdu nevyplatila 24letému zákazníkovi, který ve čtvrtek 22. 8. 2013 kolem třetí hodiny odpoledne v Náchodě v obchodní zóně u hranic nakupoval domácí spotřebiče. Muž, který se pravděpodobně příliš soustředil na zakoupení myčky,  pozapomněl, že si při dojednávání koupě na střechu vozidla odložil peněženku.

Na chybějící pouzdro s penězi i doklady přišel až o několik stovek metrů dále, když vystoupil u jiného obchodu a začal se po něm shánět. K jeho smůle měl  zrovna v peněžence větší obnos. Žádný poctivý nálezce bohužel peněženku obsahující 21.000 korun v hotovosti, čtyři platební karty, občanský průkaz a další osobní doklady neodevzdal ani nález neohlásil policii.

Policejní hlídka tak už jen následně vyjížděla k nákupní zóně zadokumentovat trestnou činnost - přečiny zatajení nálezu a neoprávněné užívání platebního prostředku, spáchaných dosud neznámým pachatelem.

Po nepoctivci, kterému v případě dopadení za ponechání si věcí a peněz pro vlastní potřebu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, policisté ihned zahájili pátrání.

vytisknout  e-mailem