Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Peněženku si nálezce nechal

HAVLÍČKOBRODSKO: Dopustil se tak dvou trestných činů 

Policistům se podařilo dopadnout pachatele, který nalezl peněženku s více než deseti tisíci korunami a místo toho, aby ji odevzdal, si ji nechal. Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu zatajení věci a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku třiačtyřicetiletému muži z Havlíčkobrodska.
V polovině září byl před polednem na poště ve Světlé nad Sázavou. U přepážky u výdejního okénka nalezl na odkládacím pultu pánskou peněženku, ve které byla finanční hotovost přes deset tisíc korun a dále platební karty. Peněženku muž vzal a odešel. Když třiašedesátiletý majitel peněženky zjistil, že si ji na poště zapomněl, vrátil se pro ni, ale peněženka už tam nebyla, proto se muž obrátil na policii a policisté začali případ prověřovat.
Na základě provedeného šetření, získaného popisu podezřelého muže a velmi dobré osobní a místní znalosti policistů se jim pachatele podařilo vypátrat. Policisté zjistili, že si podezřelý muž chtěl peněženku přisvojit a finanční prostředky měl v úmyslu použít pro vlastní potřebu. Po dopadení pachatel peněženku i s celým obsahem, včetně peněz, vydal a policisté ji předali zpět majiteli. Na základě shromážděných důkazů následně sdělili třiačtyřicetiletému muži podezření ze spáchání dvou trestných činů. 
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
10. října 2013 

vytisknout  e-mailem