Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Peníze a pistole

Dva mladíci si hráli na desperáty 

Čtvrteční odpoledne a večer byl pro náchodské a trutnovské policisty zcela jiný než obvykle. Denní rutinu vystřídal případ, který rozhodně vybočil
peníze kovovépeníze - ilustrační foto
z rámce běžné policejní praxe. Policisté pátrali po pachateli krádeže peněz a střelné zbraně z domu v Červeném Kostelci.
 
Z domu zmizelo téměř 800.000 korun a pistole ČZ 70 ráže 7.65. Prvotní prověřování přineslo podezření, že veškeré úspory a legálně drženou zbraň odcizil 17letý syn. Policisté okamžitě rozjeli pátrání po mladíkovi. Oznámení o vykradení bytu policisté přijali o půl páté odpoledne, již o pár desítek minut později měli složený obrázek o průběhu krádeže a vydali se stíhat podezřelého mladíka. Zjistili, že mládenec je pravděpodobně se svým o dva roky mladším kamarádem, se kterým utíkají z domu, a vydali se na Trutnovsko.
 
Požádali proto okamžitě o pomoc policisty z trunovského územního odboru a sami také vyrazili za uprchlíky. Krátce před devátou hodinou večer trutnovská policie zadržela dva mladíky v jedné z neobývaných chalup v Horní Malé Úpě, kde si udělali svůj dočasný azyl. Policisté společně s nimi zajistili všechny peníze i zbraň, kterou naštěstí ani jeden z nich nepoužil. Oba mladistvé podezřelé, jednoho 17letého z Náchodska a druhého 15letého z Trutnovska, pak náchodští kriminalisté převezli zpět na náchodskou policejní služebnu k dalším procesním úkonům.
 
Díky bleskové práci náchodských policistů, okamžitému předání informací a skvěle zvládnutému zásahu trutnovských příslušníků pořádkové policie tak muži zákona zachránili rodičům nejen veškeré úspory, ale také odvrátili možnou budoucí nepředloženost mladíků při eventuálním užití odcizené zbraně.
 
por. Bc. Eva Prachařová
18. 3. 2011
 

 

vytisknout  e-mailem