Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Peníze chtěl získat dodáním mědi do sběrny

JABLONEC N.N. - Díky popisu byl však dopaden 

Měděné střechy či měděné předměty na zahradu mívají dlouhou životnost. Nesmí však přijít zloděj. To se bohužel stalo 49-leté ženě v Jablonci n.N. v Březové ulici. Žena měla na zahradě domu v pergole nad zahradním grilem umístěnou měděnou digestoř s měděnou rourou. Zloděj přelezl zděný plot, který je 150 cm vysoký a digestoř i rouru ženě odcizil. Zřejmě se ale bál s odcizenými věcmi daleko odejít a tak vše zdeformoval a uschoval si v křoví nedaleko zahrady.
Policisté po oznámení případu začali po pachateli pátrat. Velkým přínosem jim byl popis, který jim poskytl všímavý svědek události. Krádež se stala v 9,30 hodin a policisté již ve 14,00 hodin předvedli na policejní stanici 24-letého muže z Jablonce n.N. podezřelého ze spáchání této krádeže. Muž na stanici doznal, že věci odcizil a jako důvod krádeže uvedl, že potřeboval peníze. Zatímco za znehodnocené věci by ve sběrně surovin obdržel několik stovek korun, způsobená škoda představuje částku 21 000 Kč.
Muž je ve zkráceném přípravném řízení podezřelý ze spáchání přečinu ,,krádeže“ a ,,poškození cizí věci“, za což může být potrestán odnětím svobody v délce až dva roky. Muž byl po provedení potřebných úkonů propuštěn a dále je stíhán na svobodě.

por.Mgr.Ludmila Knopová
21.10.2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem