Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Peníze chtěli od seniora vymoci násilím

NÁCHODSKO – Kriminalisté obvinili muže a ženu z loupeže 

Dvě osoby, muže ve věku 40 a ženu ve věku 41 let náchodští kriminalisté včerejšího odpoledne obvinili ze spáchání zločinu loupeže
senioři.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
v jedné z menších obcí na Náchodsku dne 30. srpna letošního roku.
 
Viní je z toho, že po   předchozí vzájemné domluvě násilím vnikli ve večerních hodinách do rodinného domu 76letého seniora, o kterém se domnívali, že bude mít doma hodně peněz. Seniora, který v domku bydlel sám, v chodbě domu okamžitě povalili na zem, dále ho fyzicky napadali a křičeli na něj, aby jim řekl, kde má peníze.
 
Starý pán sice útočníkům řekl, že u sebe doma žádné peníze nemá, oni ho však dále ohrožovali a přitom obraceli domek vzhůru nohama. Při hledání peněz se muž dokonce ani neostýchal podívat do lednice, odkud sebral nějaké jídlo i pití, a při loupení začal svačit. V nestřežené chvíli se naštěstí podařilo seniorovi uniknout k sousedům. Lupiči mezitím utekli.
 
Vypátrání obou útočníků policii velmi ztěžoval fakt, že se muž i žena, jak vyplynulo z vyšetřování, znali jen krátce, prakticky letmo. Přesto se však během několika hodin stihli domluvit na loupeži. Oba již také měli předchozí zkušenosti s trestnou činností majetkového charakteru. Policisté však nepolevili a intenzivně po obou lupičích pátrali, až je zadrželi.
 
Dnes v dopoledních hodinách by měl náchodský okresní soud rozhodnout o tom, zda jejich další stíhání bude pokračovat vazebně. Jak muži, tak ženě za zločin loupeže hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.
 
 
por. Mgr. Eva Prachařová
26. 9. 2013, zveřejněno v 8.40

vytisknout  e-mailem