Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Peníze na drogy si opatřovali krádežemi

PRAHA VENKOV - VÝCHOD – Kradli, na co přišli  

Kriminalisté Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD odhalili skupinu šesti pachatelů ve věku od 18 do 27 let, kteří páchali ve spolupachatelství trestnou činnost od listopadu loňského roku do dubna roku letošního. Kriminalistům se podařilo objasnit sedmnáct případů, na kterých se jednotliví pachatelé podíleli různou měrou. Pět z nich bylo obviněno hned z několika trestných činů, a to krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nejmladší, osmnáctiletý, pouze z posledního vyjmenovaného trestného činu.

Skupina působila na Praze východ, zejména však v Brandýse nad Labem a jeho okolí.

Dva dvacetiletí obvinění jsou již ve výkon trestu odnětí svobody  za předcházející spáchanou trestnou činnost. Sedmadvacetiletý pachatel se nyní nachází ve vazbě za trestnou činnost spáchanou na území jiného kraje.

Kradli vše, na co přišli a mělo nějakou hodnotu. Jednalo se o věci z garáží, kůlen, rekreačních chat, osobních vozidel. Nepohrdli ani zavařeninami, kompoty, konzervami, tvrdým alkoholem a pivem.

Některé objekty navštívili i několikrát. Jednalo se například o komoru v jednom z bytových domů v Brandýse nad Labem, kterou jeden z pachatelů vykradl. Kromě věcí, které pobral, si odnesl i klíč a za několik hodin se pro zbytek věcí vrátil i se svým komplicem.
Po zhruba  měsíc se vrátili i do rodinného domu, z kterého odcizili porcelán,  šperky a obraz za téměř 70 000,- Kč. Zlato a stříbro následně prodal ve výkupnách zlata.

Jednomu z obviněných kriminalisté prokázali, že řídil minimálně ve třech případech osobní motorové vozidlo i přes to, že měl platný zákaz řízení až do roku 2016. V jednom případě dokonce způsobil dopravní nehodu a z místa ujel. Byl tedy navíc obviněn i z přečinu maření úředního rozhodnutí a vykázání.

Všichni obvinění jsou pro policii známé osoby v souvislosti páchanou majetkovou trestnou činností. Jsou uživateli drog. Tentokrát mohou za mřížemi  skončit na dobu v trvání od 6 měsíců do  pěti let.

 


por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
15. července 2015

vytisknout  e-mailem