Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peníze našel

CHOMUTOV - Kradl na chatě, Při nákupu přišla o tašku..... 

Peníze našel
Na konci března oznámil na policejní útvar v Kadani obyvatel bytu v ulici Golovinova, že mu kdosi odcizil finanční hotovost ve výši 8 tisíc korun. Peníze měl uložené v kapse u kalhot a kalhoty zůstaly během návštěvy známých volně odložené v obývacím pokoji. Do současné doby se policistům nepodařilo pachatele zjistit. Vyšetřování může být odloženo. Tento týden přišel poškozený znovu a uvedl, že peníze našel při uklízení v zadní kapse starých nepoužívaných kalhot.
 
Kradl na chatě
Před časem se kdosi vloupal do rekreačního objektu v obci Háje. Majitel při výpovědi uvedl, že našel poškozené dveře do sklepa, odkud zmizel železný šrot a nářadí. Další železo pak zmizelo přímo ze zahrady u chaty. Škodu vyčíslil na 2500 korun. Policisté zjistili, že krádež má na svědomí 27letý Chomutovák. Na pachatele čeká obvinění ze dvou trestných činů – krádeže a porušování domovní svobody.
 
Další okradená nakupující
Na svou neopatrnost doplatila žena, která přijela nakupovat do obchodní zóny Otvice. Igelitovou tašku s peněženkou v obchodě odložila a nevěnovala jí dostatečnou pozornost. Zloděj tašku odnesl a s ní i peněženku hotovostí, klíče a osobní doklady poškozené. Vyčíslená škoda 4700 korun. Krádež šetří policisté z Jirkova.
 
Do vězení s doprovodem
34letý muž z okresního města nerespektoval rozhodnutí Okresního soudu Chomutov, kterým měl určen nástup výkonu trestu. Výzvu prokazatelně převzal, ale do vězení nenastoupil. Policisté muže zadrželi a po nezbytných úkonech dopravili do věznice v Litoměřicích. Navíc na něj čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soudce může pachatele potrestat až tříletým trestem odnětí svobody.
 
Vloupání do chaty
Majitel chaty ve Vykmanově oznámil na policejní oddělení v Klášterci nad Ohří vloupání. Když na chatu přijel, našel rozbité okno. Z prvního patra zloděj odnesl vodní čerpadlo, z dílny v přízemí plynovou bombu. Za sebou zanechal škodu za 4 tisíce korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.   
 
Z důvodů čerpání dovolené budou další zprávy až dne 25. července 2012. Podávání informací budou zajišťovat kolegové z PČR Územního odboru Louny -
por. Ing. Tomáš Krupička - tlf. 974 437 208 a nprap. Jaromíra Střelcová - tlf. 974 437 207.  
 
29. června 2012
nprap. Marie Pivková  
 

vytisknout  e-mailem