Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peníze neodvedla, ale utratila

CHOMUTOV - Žena použila tržbu pro vlastní potřebu, Maso pod bundou, Prkna a paleta.... 

Neodevzdávala tržbu
Policisté v Kadani sdělili podezření ze zpronevěry 53leté ženě z města. V loňském roce jako pracovnice kanceláře opakovaně neodvedla tržbu z příjmů sázek a z prodeje dalších produktů. Získané peníze použila pro vlastní potřebu. Poškozené firmě vznikla škoda za téměř 10 tisíc korun. V případě odsouzení hrozí ženě až dvouleté vězení.

Maso pod bundou
Do chomutovského marketu se v minulém týdnu vydala společně dvojice mužů z okresního města ve věku 47 a 52 let. Vybrané maso nejdříve přendali do nákupního vozíku, ale pak ho uschovali pod oblečením. Takto přešli prostorem pokladen bez řádného zaplacení hotovosti ve výši 682 korun. Po následném zadržení policisté zjistili, že mají s porušováním zákona již své zkušenosti, oba byli v posledních třech letech za krádeže již potrestáni. Ani v tomto případě se obvinění z krádeže nevyhnou.

Prkna a paleta
24letý muž z Jirkova je podezřelý z krádeže. Z volně přístupného pozemku v obci Spořice odcizil minulý týden věci v hodnotě 2 tisíce korun. Kromě dřevěné palety sebral i deset kusů dřevěných prken. Jeho jednání nyní vyšetřují chomutovští policisté.

Nápisy poškodily fasádu
40 tisíc korun, to je suma, kterou bude muset poškozená firma vynaložit na opravu poškozené omítky. Kdosi totiž fasádu u fotbalového kříště v Jirkově postříkal různými barevnými nápisy. Po totožnosti neznámého vandala nyní pátrají policejní hlídky z místního obvodního oddělení. V případě dopadení mají pro něj připraveno obvinění z trestného činu poškození cizí věci.

Řídil pod vlivem
Ve večerních hodinách kontrolovali muži zákona v obci Orasín projíždějící vozidlo Kia Sportage. Řidič, 60letý muž, se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Nadýchal 1,56 a 1,58 promile. Svoji jízdu musel muž ukončit, nyní se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nadále vyšetřují jirkovští policisté.

Už je ve vazbě
Chomutovští policisté vyhlásili po 33letém místním obyvateli celostátní pátrání. Okresní soud Chomutov vydal příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Do vězení se muži evidentně nechtělo a tak se před zákonem schovával. Nyní se ho podařilo v bytě na Písečné zadržet a za asistence policejní eskorty byl dopraven do vazební věznice v Litoměřicích. Celostátní pátrání bylo ukončeno.

23. března 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz


 

vytisknout  e-mailem