Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Peníze potřebovala na úhradu dluhů

Bruntál - objednal si notebook, ale přišly mu VHS kazety a další  

Potřebovala peníze na dluhy
Dne 24.5.2010 bylo komisařem SKPV v Krnově zahájeno trestní stíhání 38leté ženy pro spáchání přečinu zpronevěry. Skutku se měla dopustit tím, že jako zaměstnankyně v prodejně v Krnově dne 27.4.2010, po uzavření obchodu, odváděla denní tržbu za přidělený úsek, kdy zjistila, že v trezoru nedošlo k propadnutí sáčku s tržbou, kterou odváděl v tento den za svůj úsek jiný pověřený pracovník. Obviněná měla tento sáček s tržbou ve výši okolo 200 tisíc Kč vytáhnout a nechat si ho pro vlastní potřebu. Dále dne 14.5.2010 po uzavření prodejny v rámci svých povinností převzala denní tržbu, ale tuto řádně neodvedla. Část z peněz si ponechala, zbylou hotovost zapečetila a odvedla. Způsobená škoda činí přes 400 tisíc Kč. Policistům žena uvedla, že zpronevěřené peníze použila na úhradu dluhů. 
 
Objednal si notebook, ale přišly VHS kazety
Z trestného činu podvodu byl v těchto dnech policejním komisařem SKPV OHK Bruntál obviněn 23letý muž z Prahy. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že na internetu inzeroval prodej notebooku za cenu 20 tisíc Kč + poštovné. V březnu 2009 si inzerované zboží objednal na jméno svého otce 19letý mladík z Bruntálska. Dne 30.3.2009 si na poště vyzvedl a zaplatil zásilku. Po jejím rozbalení zjistil, že obsahem není inzerovaný notebook, ale šest VHS kazet. Následně zkoušel kontaktovat prodejce, ale bez výsledků. Peníze mu do dnešní doby nebyly vráceny a ani zboží mu nebylo dodáno. Způsobená škoda činí přes 20 tisíc Kč. 
 
Z hostince odcizil peníze i vysílačky
V době od 24. do 25.5.2010 v obci Velká Štáhle dosud neznámý pachatel rozbil okno restaurace, přes které vnikl dovnitř. Odcizil dvě vysílačky, starší kufřík, různé doklady a obálky s finanční hotovostí v celkové výši 25 tisíc Kč. Způsobená škoda činí 31 tisíc Kč.
 
Z auta vzal různé přístroje
Vloupání do vozidla šetří nyní bruntálští policisté. V době od 24. do 25.5.2010 v Oborné dosud neznámý pachatel vnikl do zaparkovaného vozidla Santana a odcizil bezkontaktní teploměr, různé měřící přístroje uzemnění, vrtačku, fotoaparát a další věci v hodnotě přes 65 tisíc Kč.
 
Vybral si dvě chaty
V Heřmanovicích v době od 7. do 25.5.2010 dosud neznámý pachatel vnikl po vypáčení dveří do dvou rekreačních chat, které prohledal. Odcizil různé pánské oblečení, spací pytle, lampu, ozdobnou sekeru, cestovní budík, dýku, nože, potraviny a nářadí. Majitelům způsobil škodu ve výši nejméně 20 tisíc Kč.
 
Při krádeži nafty byl vyrušen
V Úvalně v z pondělí 24. na úterý 25.5.2010 dosud neznámý pachatel vylomil uchycení plotového pole, který vyhnul a vnikl do areálu firmy. Zde vylomil víčko palivové nádrže a za použití hadice vyčerpal z nákladního vozidla125 litrů nafty. Převážně ji nalil do přinesených sedmi kanystrů a část při plnění rozlil. Naplněné kanystry si odnesl ven z areálu, ale při této činnosti byl vyrušen. Při útěku tři kanystry nechal u oplocení a čtyři v příkopu. Způsobená škoda činí 6 tisíc Kč.
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem