Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peníze převzal, zboží nedodal

LOUNY - Je podezřelý z přečinu podvodu. 

Policisté šetří podvod, kterého se měl dopustit 25letý mladík z Prahy. Podezřelý prostřednictvím internetového portálu nabízel mobilní telefon za částku 6 249 Kč. O nabízené zboží projevil zájem mladý muž ze Žatce, který ze svého účtu provedl na účet prodávajícího platbu a čekal na dodání zboží. Po realizaci převodu peněz však žádný mobilní telefon neobdržel, a když se snažil opakovaně kontaktovat prodávajícího, byl jeho mobilní telefon nedostupný. Policisté již podvodníkovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu podvodu. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Pracovní úraz při výměně transformátoru   
 
Policisté prověřují okolnosti pracovního úrazu, ke kterému došlo ve středu ráno v jedné firmě na Lounsku. Zranění utrpěl mladý pracovník z Mostecka, když vyměňoval transformátory a byl zasažen elektrickým proudem. Na místě jej ošetřil lékař rychlé záchranné služby a následně byl zraněný přepraven vrtulníkem do nemocnice. Utrpěl ožehnutí obličeje, dle prvotních informací snad lehčího charakteru a neměl by být ohrožen na životě. Policisté nyní šetří bližší okolnosti případu, mj. také to, zda nebyla porušena bezpečnost práce.
 
Další černý odběr
 
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili ve středu policisté podezření z trestného činu krádeže 60letému muži z Loun, který neoprávněně odebíral elektrickou energii. Svůj byt nelegálně připojil k rozvodu elektřiny a odebíral ji tak načerno. Poškozená společnost škodu vyčíslila na 13 890 Kč.
 
Kradl na koupališti  
 
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže 20letému mladíkovi z Chomutovska, který kradl na koupališti v Podbořanech. Ve čtvrtek, kolem druhé hodiny odpoledne, odcizil z volně odložené kabelky mladé dívky mp4 přehrávač, sluchátka do mobilu a dva gumové náramky. Způsobil jí tím škodu za 500 Kč. Uvedeného skutku se dotyčný dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen. Po provedených úkonech byl propuštěn na svobodu.
 
Řídili, ač nesměli
 
Ve čtvrtek, krátce před třetí hodinou ráno, kontrolovali žatečtí policisté v obci Žiželice 35letého muže za volantem vozidla zn. Peugeot 306. Lustrací zjistili, že řídí neoprávněně, neboť má vysloven zákaz řízení platný od 18. května 2011 až do 18. května 2015. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Na dalšího hříšníka za volantem narazili dopravní policisté ve čtvrtek, kolem třetí hodiny odpoledne, v obci Peruc na Lounsku. Jednalo se o 51letého muže z Kladenska, který řídil osobní automobil zn. Citröen. I tento řidič usedl za volant neoprávněně, neboť má platnou blokaci řidičského oprávnění, když 15. prosince 2011 dosáhl v bodovém hodnocení 12 bodů a tím pozbyl řidičské oprávnění na 12 měsíců. Do současné doby o vrácení řidičáku nepožádal. I jemu sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Krádež horských kol   
 
Policisté šetří krádež dvou horských kol, která odcizil dosud nezjištěný pachatel ze sklepní kóje jednoho obytného domu v lounské ulici Přemyslovců. Způsobená škoda byla vyčíslena na 26 150 Kč. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení a po pachateli policie pátrá.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny 19. července 2013

vytisknout  e-mailem