Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peníze pro jejich děti

LOUNSKO – Krkavčí otcové 

Ne každé dítě má to štěstí, že se o něj mohou oba rodiče starat společně. Pro finanční zajištění základních potřeb dítěte, v případě rozchodu rodičů, slouží vyživovací povinnost. Výši určuje jednomu z nich většinou rozhodnutí soudu. Ti, kteří si řádně neplní svůj závazek, se dopouštějí trestného činu Zanedbání povinné výživy.
Do postavení neplatiče se měl dostat také třiapadesátiletý muž z Postoloprtska. Okresní soud mu uložil, aby každý měsíc zasílal své bývalé přítelkyni finanční hotovost určenou k zaopatření jejich dvou dětí. Podle šetření policie tak bohužel řádně nečiní. K jeho potomkům se tak nedostala hotovost přesahující 53 tisíc korun.
Podobně je na tom 45letý muž z Chomutova. Finance, které byly určeny jeho synovi, podle kriminalisty řádně nezasílal matce dítěte. Muž tímto nerespektoval rozhodnutí soudu. Tentokrát částka na výživném byla o něco nižší, přesáhla 12 tisíc korun.
V obou případech policisté sdělili obvinění  z trestného činu a nyní hrozí otcům, v případě odsouzení, až jeden rok odnětí svobody.

nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
27. října 2017
 

vytisknout  e-mailem