Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peníze prohrál v automatech

TEPLICE - Zneužil postavení v práci; Bezdůvodně poškodila výlohu; Štěstí v neštěstí...  

 
Peníze prohrál v automatech
     Z krádeže je podezřelý 31letý muž, který odcizil firemní peníze. V polovině září zneužil svého postavení zástupce vedoucího a z trezoru prodejny, kde pracoval, odcizil část tržby. Více jak dvacet tisíc korun pak podle své výpovědi prohrál v automatech. Kromě dluhu 24 tisíc korun vůči poškozené společnosti mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, tepličtí policisté mu již předali podezření z přečinu krádeže
 
Bezdůvodně poškodila výlohu
     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 40leté ženě, která poškodila výlohu směnárny v Teplicích. Pomocí nůžek na několika místech strhala a poškodila části perforované reklamy nalepené ve výloze, oznamovatel vyčíslil náklady nutné na uvedení do původního stavu na sedm tisíc korun.
Případ, který byl oznámen teprve v pondělí, policisté v krátké době objasnili a ženě sdělili podezření z přečinu poškození cizí věci. Podezřelá se k činu doznala, nedokázala ale říct, proč výlohu poškodila, jako nepravděpodobnější důvod uvedla, že byla „naštvaná“.
 
Štěstí v neštěstí
     Neopatrnost, ba skoro lehkomyslnost stála za okradením muže z Teplic. Včera po poledni nechal před domem nastartované své auto s otevřeným zavazadlovým prostorem a několikrát si šel dovnitř pro věci, které nakládal do vozidla. V kufru navíc nechal bez dozoru tašku s notebookem, peněženkou s doklady a platebními kartami a dalšími věcmi.
     Otevřeného auta ponechaného bez dozoru využil neznámý zloděj, který mu tašku i s věcmi za více jak 23 tisíc korun odcizil, muž navíc může mluvit o velkém štěstí, že mu pachatel neodjel s celým autem. Případ prošetřujeme pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky za mřížemi.
     Varujeme řidiče, aby nikdy nenechávali nezabezpečená vozidla bez dozoru, a rozhodně je značně riskantní nechat auto nastartované, nebo s klíčky v zapalování. I chvilka, než si řidič „skočí“ pro noviny, nebo svačinu může nahrát do karet zloději, který jde náhodou kolem.
     Že takové krádeže nejsou výjimkou, potvrzují případy, ke kterým došlo v červnu na Teplicku. V Hostomicích například pachatel využil chvilky, kdy si poškozená „odskočila“ do obchodu a nechala v zapalování klíče a s autem jí odjel. O dva dny později došlo k podobnému případu v obci Hrob, i zde si majitel auta zašel do obchodu a klíčky nechal ve spínací skříňce, také on o auto přišel. Oba tyto případy už policisté objasnili, vypátrali jak odcizená auta, tak 36letého pachatele, který lehkomyslnosti poškozených využil.  
 
Vykradená garáž i dílna
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl garáž v Dubí. Po překonání železné mříže vnikl do garáže, ze které odcizil brusky a ruční nářadí v hodnotě přes 18 tisíc korun. Ze spáchání přečinu krádeže je podezřelý i další zatím neznámý pachatel, který se v Dubí vloupal do dílny v rodinném domě, odkud si odnesl pily, vrtačku a další nářadí v hodnotě 30 tisíc korun, tomuto zloději hrozí v případě dopadení i trestní stíhání pro přečin porušování domovní svobody a až tříletý trest odnětí svobody.
 
Chlapec přišel o mobil
     O mobilní telefon přišel chlapec, který šel na trénink do tělocvičny v Teplicích. Během cvičení mu neznámý lapka z batohu odloženého v šatně odcizil mobil v hodnotě šest a půl tisíc korun odcizil. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 17. 10. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem