Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Peníze prohrál v kartách, ale bál se manželky

NÁCHODSKO-Vymyslel proto loupež, dva muži na přechodu ho prý obrali o peněženku 

Auto PČR
Dramatické oznámení o loupežném přepadení manžela začali hodinu před půlnocí rozplétat policisté z Nového Města nad Metují společně s kriminalisty.
 
Na tísňovou linku 112 přijali operátoři oznámení, že v Novém Městě nad Metují poblíž přechodu pro chodce v Krčíně dva muži přepadli a zmlátili pána, kterému přitom ukradli peněženku s doklady a hotovostí 15.000 korun.
 
Volala jeho žena, které to muž sdělil telefonicky přímo z místa přepadení. Je prý velmi rozrušený. Informace byla ihned předána nejbližší policejní hlídce a rozjelo se vyšetřování. Už za pár desítek minut však bylo jasné, že vše je jinak. Stačilo se jen zeptat přepadeného, z něhož byl cítit alkohol.
 
Peníze z pánovy peněženky sice zmizely, ale úplně jinou cestou, než řekl své ženě. Policejní výslech odhalil, že oněch patnáct tisícovek mírně podnapilý pán prohrál téhož večera v hospodě v kartách a nyní se to bojí říci manželce. Proto ho napadla spásná myšlenka o neznámých lupičích a oznámil své přepadení. Přiznal, že svoje doklady si rozházel po zemi sám a vše si vymyslel.
 
Zdárně vyřešený případ „loupežného přepadení“ stihli policisté uzavřít a odložit ještě před půlnocí. Podnapilý karbaník však pravděpodobně musel doma vysvětlovat mnohem déle. Ilustrační foto Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
12. dubna 2012 v 10:30 hodin

vytisknout  e-mailem