Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Peníze si půjčovala a nevracela

BRNO: „Kamarádka“ od muže vylákala přes sedm set tisíc korun na alimenty a své dluhy. 

Na svoji vypočítavou známou již zřejmě definitivně zanevřel šestapadesátiletý muž. V roce 2006 se na něj obrátila osmatřicetiletá žena, se kterou se znal řadu let s prosbou o půjčení peněz. Muž ji několikrát předal různé částky a dokonce si vzal i nebankovní půjčku.  Žena údajně potřebovala peníze na splácení alimentů a dalších svých dluhů.
 
O dva roky později byla muži za autonehodu vyplacena pojistka. V uvedené době si chtěl pořídit byt a na scénu opět přišla jeho známá. Hovořila o výhodné nabídce, která patrně muže zlákala natolik, že své povedené přítelkyni předal další obnos peněz. Částku dvě stě šedesát tisíc korun měla žena zanést do realitní kanceláře a vyplatit zadlužený byt, do kterého by se muž mohl nastěhovat. Jak vyšlo zanedlouho najevo, žena peníze opět užila pro svoji potřebu.
 
V roce 2014 muž vše sečetl a s hrůzou zjistil, že mu známá dluží bezmála tři čtvrtě milionu korun a patrně mu došlo, že své peníze jen tak neuvidí. Nechal proto ženu podepsat písemnost o uznání závazku a dohodu o měsíčních splátkách, kterých však žena následně poslala pouze šest. Poškozený se proto obrátil na policii.
 
Na základě důsledného vyšetřování kriminalisté zahájili trestní stíhání ženy pro podvod. V minulosti byla již ve výkonu trestu za podvodné jednání a neplacení výživného. Tentokrát ji může hrozit až osmiletý pobyt za mřížemi.
 
Zvukový záznam: 0709.mp3
 
por. Andrea Straková, 7. září 2015

vytisknout  e-mailem