Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peníze vybíral na cizí karty

CHOMUTOV - Chuť na sladké byla silnější, Vloupání do domu.... 

Peníze vybíral na cizí karty
Před spravedlností neunikne 20letý mladík z Kadaně. Před koncem loňského roku odcizil zaměstnanci chomutovské restaurace Pepe Lopez dvě platební karty a z nich vybral ve dvou případech na pobočkách banky GE Money  v Chomutově a Kadani hotovost ve výši 14 tisíc korun. Díky spolupráci s občany se podařilo tohoto mladíka dopadnout. Muž si již převzal  obvinění  z trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty a byl propuštěn, jeho další vyšetřování bude probíhat na svobodě.
Chuť na sladké byla silnější
Za šest čokolád v hodnotě 47 korun bude potrestán 19letý mladík z Jirkova. Minulý čtvrtek jej zadržela bezpečnostní služba místního supermarketu při krádeži tohoto zboží. Mladíkovo jednání neovlivnila ani skutečnost, že před dvěma lety byl za obdobnou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem v Ostravě. Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z trestného činu krádeže.
Vloupání do domu
Ve čtvrtek v noci vnikl neznámý pachatel na pozemek rodinného domu v Jirkově, Na Stráni. Po překonání zadního vchodu vnikl dovnitř, prohledal přízemí a odnesl si notebook, mobilní telefon a autonavigaci. Celková škoda se vyšplhala na 32 tisíc korun. Kromě obvinění z krádeže hrozí případnému pachateli i obvinění z trestného činu porušování domovní svobody.
Pachatel se zaměřil na kola
Čtyři horská jízdní kola si odnesl zloděj, který se v minulém týdnu vloupal do kočárkárny panelového domu ve Sluneční ulici. Pachatele nikdo neviděl a tak se majitelé obrátili na policejní oddělení v Chomutově a vloupání ohlásili. Škoda dosáhla na téměř 41 tisíc korun.
Zloděj dopaden na místě činu
Do objektu motorestu v Málkově vnikl v pátek nad ránem zloděj. Rozbitým oknem vnikl dovnitř, ale dále se nedostal. Jistě nepočítal s tím, že pracovníci bezpečnostní agentury budou na místě za tak krátkou dobu a zadrží jej. Z pachatele se vyklubal teprve šestnáctiletý mladík, kterého převzala policejní hlídka. Nyní na něj čeká obvinění z trestného činu krádeže.
Kdosi poškodil okna  restaurace
Jirkovští policisté pátrají po totožnosti vandala, který včera nejdříve poškodil okna otvické restaurace a dále pak vulgárními výrazy urážel přítomné hosty. Jestliže policisté zjistí jeho totožnost, bude obviněn hned ze dvou trestných činů - poškozování cizí věci a výtržnictví. Na opravu poškozeného zařízení bude muset majitel objektu vynaložit hotovost ve výši nejméně šest tisíc korun.
Krádež se nezdařila
Chomutovští policisté sdělili podezření z trestného činu krádeže 32letému muži z okresního města. Ten se v sobotu vydal do Kyjic, kde se vloupal do objektu výpravny železniční stanice.Dovnitř se sice dostal, ale odcizit nic nestihl neboť byl zadržen a předán přivolaným policistům. Oprava poškozených dveří bude stát nejméně jeden tisíc korun, zadržený pachatel se bude zodpovídat z pokusu krádeže.
Bilance dopravních nehod
Během uplynulých tří dnů vyšetřovali policejní hlídky celkem devět nahlášených dopravních nehod. Pět osob muselo vyhledat lékařské ošetření, jejich zranění byla naštěstí pouze lehká. Hlouběji do kapes však budou muset majitelé sáhnout při opravách poškozených vozidel. Škoda se tentokrát vyšplhala na 747 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem