Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Perfektní práce dopravního policisty

Policista na motocyklu poskytl první pomoc řidiči s epileptickým záchvatem. 

Včera před desátou hodinou dopoledne projížděl dopravní policista podpraporčík Martin Závora křižovatkou ulic Švehlova a Průmyslová na svém služebním motocyklu, a v levém jízdním pruhu spatřil stojící vozidlo Hyundai se zapnutými stěrači. Protože však bylo slunné počasí, policista z oddělení řízení dopravy zastavil u tohoto podezřelého auta v domnění, že se stala dopravní nehoda.
 
U vozu Hyundai už ale v tu chvíli stáli muž a žena a policistovi tvrdili, že se nejedná o havárii, ale že řidič má vážné zdravotní problémy. Dopravní policista pak vzápětí opravdu viděl řidiče, který sedí ve vozidle v nepřirozené pozici - horní část těla měl totiž nad řadicí pákou a nad sedadlem spolujezdce, bezpečnostní pás obepínal jeho tělo, z úst mu vytékal proud slin a křečovitě sebou trhal.
 
Policista bleskově a duchapřítomně zareagoval, vytáhl teleskopický obušek, rozbil sklo dveří za řidičem a muže vyprostil z auta. Pak mu poskytl první pomoc a čekal do příjezdu záchranné služby. Jednatřicetiletého muže záchranáři na místě ošetřili a poté ho převezli do nemocnice na neurologické oddělení. Dopravní policista pak po tomto činu pokračoval dále ve výkonu své služby.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 24. 4. 2014   

vytisknout  e-mailem