Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

„Perly“ z benešovských silnic

BENEŠOVSKO - Usedli za volant i přesto, že neměli. 

Za několik posledních dnů kontrolovali policisté čtyři řidiče, které bude za jejich ,,prohřešky“ v dopravě řešit správní orgán, u dvou z nich dokonce o vině a trestu rozhodne soud. Jeden měl platný zákaz řízení, druhý je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nejvíce práce čekalo policisty v neděli, 9. května, kdy nejprve ráno na sil. I/3 u Radošovic naměřili 31letému řidiči mimo obec 130 km/h, ale současně i alkohol v dechu, a to přes 0,5 promile. Policisté řidiče oznámili ke správním orgánu, kde mu hrozí pokuta do 20 tisíc korun a může přijít o řidičský průkaz až na jeden rok.

Před polednem pak další policejní hlídka provedla ve Vlašimské ulici v Benešově orientační test na OPL u 32letého řidiče, a to s pozitivním výsledkem na látku THC. Řidiči za následné odmítnutí vyšetření hrozí ve správním řízení pokuta do 50 tisíc korun a zákaz činnosti až na dva roky.

Neděli ,,zakončil“ 29letý řidič, kterého kontrolovala v odpoledních hodinách u nádraží v Benešově hlídka městské policie. Republikoví policisté následnou lustrací řidiče zjistili, že má do března 2022 platný zákaz řízení pro všechna motorová vozidla a následně mu sdělili podezření
z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až dva roky vězení.

Poslední z řidičů, který ,,skončil“ v rukou policie, byl 11. května 21letý mladík, kterému policisté ve Vlašimi naměřili při dechové zkoušce přes jedno promile alkoholu. V nejbližších dnech mu s největší pravděpodobností policejní vrchní inspektor sdělí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který trestní zákoník stanovuje trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.    

prap. Mgr. Lukáš Ulbrich
oddělení tisku a prevence 
KŘP Středočeského kraje
13. května 2021

vytisknout  e-mailem