Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Permanentka do „solárka“ se bude hodit

VYŠKOVSKO: Nejen houbaři neprozřetelně nechávají doklady i peníze ve voze. 

 V poslední době se pachatelé vloupání do vozidel zaměřují především na houbaře, kteří odstaví své vozidlo poblíž lesa a jdou se věnovat svému koníčku. Nevítané návštěvě však neuniknou ani ostatní. V sobotu ráno stačilo dosud neznámému lupiči pár minut, aby vnikl do Škody Felicie stojící u jednoho ze hřbitovů na Vyškovsku. Odtud sebral dámskou kabelku s doklady, platební kartou, mobilním telefonem a finanční hotovostí. Jedenašedesátiletá majitelka tak během chvíle přišla o věci v hodnotě tři tisíce korun.

To mladá houbařka dopadla ještě hůře. Zloděj si stejně jako v prvním případě odnesl doklady, mobilní telefon a platební kartu. Čtyřiadvacetiletá žena však měla v kufru i osobní věci téměř za 22 tisíc korun. Kromě kvalitní značkové kosmetiky tak nenechavec vzhledem ke končícímu létu jistě využije i permanentku do solária.

Sobotní večer měl zkažený i šestatřicetiletý řidič, který se rovněž rozhodl pochutnat si na houbách. Poberta mu z auta ukradl zapomenuté doklady, peníze i bankovní kartu.

Ve všech případech hrozí pachateli až dva roky za mřížemi.

por. Mgr. Alice Navrátilová

vytisknout  e-mailem