Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pervitin poskytoval za sexuální služby

VSETÍNSKO: Zadrželi jsme distributora drog.  

Kriminalisté specializující se na problematiku toxikomanie ukončili v těchto dnech realizaci případu, při které byl zadržen distributor pervitinu. Jelikož se jedná o člověka, stíhaného v minulosti pro násilnou kriminalitu, který měl mít doma i střelné zbraně, zadržení v bytě v Rožnově p. R. provedla zásahová jednotka. Při domovní prohlídce se u něj mimo jiné našlo i prázdné odpalovací pouzdro protitankového granátu RPG-Nh-75. Prodejci drog hrozí až pětileté vězení.
 
Koncem dubna zadržela zásahová jednotka z Brna v bytě v Rožnově p. R. osmačtyřicetiletého distributora drog, u kterého kriminalisté zajistili pervitin a marihuanu. Zásahovou jednotku jsme si přizvali na zákrok z důvodu, že se jedná o poměrně nebezpečného člověka, u kterého bylo podezření, že může mít doma i střelné zbraně. Při zadržení policisté použili donucovací prostředek hrozby střelnou zbraní a následně muže spoutali. V bytě nebyl během zadržení sám, byla tam přítomna jedna z konzumentek a odběratelek – dvacetiletá dívka ze Vsetína. Při domovní prohlídce jsme u muže v bytě našli mimo zmíněné drogy, prázdné odpalovací pouzdro protitankového granátu RPG-Nh-75, které si na místě převzali přivolaní pyrotechnici z Frýdku-Místku. Dále kriminalisté při prohlídce domovních prostor našli velkou sbírku nožů, zajistili několik zakouřených skleněných trubiček, digitální váhu, plastovou šňupovku, skleněné varné misky a další věci. Při domovní prohlídce pracovali také dva specialisté – kynologové se psy cvičenými na vyhledání drog.
 
Osmačtyřicetiletý narkoman je vlastně přivandrovalec, který má trvalé bydliště ve Frýdku-Místku, ale už několik let bydlí na různých místech v našem okrese převážně u kamarádů – odběratelů pervitinu. Několik měsíců teď žije v pronajatém bytě v Rožnově, kde byl zadržen. Tento muž pervitin užívá téměř denně a už spoustu let. Drogu distribuoval ve velkém převážně na Rožnovsku, ale i na dalších místech po vsetínském okrese. Jedná se o člověka, který v minulosti pracoval jako vyhazovač v různých podnicích, byl stíhán pro násilnou trestnou činnost, dále pro kuplířství a rovněž distribuci drog. Z výkonu trestu se vrátil před třemi lety.
 
Distributor omamnou látku poskytoval dívkám a ženám za sexuální služby, za úklid, dovážení nákupů, mužům výměnou za různé věci, za protislužby, různé výpomoci, ale i za peníze. Současné bydliště měl zabezpečené kamerovým systémem s nočním viděním.
 
Kriminalisté, kteří na případu pracovali několik měsíců, muži sdělili obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí mu až pětileté vězení. Je stíhán na svobodě. 
 
 
 
17. května 2012, por. Mgr. Lenka Javorová
 
 
 
 
Odkazy do noveho okna

Odpalovací pouzdro protitankového granátu RPG-Nh-75

Odpalovací pouzdro protitankového granát... 

Detailní náhled

Zadržení dealera

Zadržení dealera 

Detailní náhled

Zadržení dealera

Zadržení dealera 

Detailní náhled

Zadržení dealera

Zadržení dealera 

Detailní náhled

Zadržení dealera

Zadržení dealera 

Detailní náhled

Zadržení dealera

Zadržení dealera 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem