Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pervitin prodával i v podmínce

CHOMUTOVSKO - Za opakované drogové delikty mu hrozí až deset let; Cizinec strávil noc v policejní cele. 

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 27letého muže, který si podle všeho přilepšoval distribucí pervitinu. Podle zjištění kriminalistů měl tuto drogu prodávat v průběhu několika měsíců loňského roku, a to zejména v místě svého bydliště v Jirkově. Tímto způsobem měl získávat peníze v desítkách případů.

Od popsaného protiprávního jednání ho neodradila ani skutečnost, že za obdobný skutek byl v nedávné době odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody a byl ve zkušební době tohoto podmíněného trestu.

Na začátku týdne si dotyčný převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Právě s ohledem na předchozí odsouzení mu tentokrát v případě uznání viny u soudu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

 

Cizinec strávil noc v policejní cele

Na požití alkoholu před usednutím za volant zřejmě doplatil 72letý cizinec, který jel v neděli kolem poledne po silnici druhé třídy v Krušných horách. V horské obci Černý Potok měl s osobním vozidlem zn. Volkswagen vyjet mimo vozovku, narazit do dopravního směrového sloupku a z místa ujet. Jeho jízda skončila o kus dál v travnatém porostu u lesní cesty, na kterou vjel i přes zákaz vjezdu.

K jeho smůle ho již z obce Černý Potok sledoval svědek, který vše oznámil Policii ČR. Přivolaná policejní hlídka provedla s řidičem dechové zkoušky, které ukázaly hodnoty přesahující dvě promile alkoholu. Muž byl tedy zadržen a vystřízlivět musel v policejní cele.

Následující den mu bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu vzhledem ke skutečnosti, že měl pod vlivem alkoholu způsobit dopravní nehodu, hrozí až tříletý trest.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 10. září 2020

vytisknout  e-mailem