Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pervitin vyráběl i distribuoval

LITOMĚŘICE – Hrozí mu až desetiletý trest; Odnesli to králíci; Okradl hostitelku 

V rukou litoměřických kriminalistů skončil 26letý muž z Bohušovic nad Ohří. Tento mladík ve svém příbytku i mimo něj za pomoci chemikálií vyráběl drogu zvanou pervitin. Připravoval ji nejen pro svou potřebu, ale i pro další osoby, kterým ji pravidelně dodával. Tento týden byl obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a protože byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen, hrozí mu nyní až desetiletý trest odnětí svobody. Trestní stíhání dotyčného je vedeno na svobodě.
 

Odnesli to králíci
Zahrádkářskou kolonii u obce Terezín navštívil z úterý na středu zřejmě v nočních hodinách neznámý pachatel. Násilným způsobem vnikl do jedné ze zahrad, kde se volně pohyboval, ale nic neodcizil. Poté vnikl na sousední pozemek, kde ho zaujali králíci. Po vypáčení dřevěných prken vnikl do přístavku s králíkárnou a odcizil šest samic a jednoho samce králíka čistokrevného plemene. Majitel chovných králíků vyčíslil škodu na 8 tisíc korun. Policisté případ prošetřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených zvířatech pátrají.
 

Okradl hostitelku
Za pohostinnost se na návštěvě v cizím bytě odvděčil 19letý mladík z Terezína. Počátkem měsíce března při návštěvě odcizil v nestřeženém okamžiku svým hostitelům z odložené kabelky na botníku mobilní telefon. Policisté přístroj zanedlouho vypátrali a vrátili poškozené. Mladík se k činu doznal a ukázalo se, že zákon neporušil poprvé. Jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

11. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem