Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pes na obtíž

HRADECKO - Muž je obviněn z týrání zvířat. 

utýraní psaVyšetřovatel z oddělení hospodářské kriminality v těchto dnech obvinil 37letého muže z Hradce Králové z trestného činu týrání zvířat, za což mu hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.
V druhé polovině května jsme na lince 158 obdrželi oznámení o obavě sousedova života, protože z jeho bytu v jednom panelovém domě v městské části Třebeš se šířil zápach a kolem dveří se nacházelo velké množství much. Po otevření bytu hlídka mezi kuchyňskou linkou a sporákem našla kadáver psa v pokročilém stádiu mumifikace. Všude po podlaze byly skvrny moči a velké množství exkrementů.
Na místo byla přivolána veterinární lékařka, která smrt zvířete potvrdila. Zdechlina byla poté dána ke znaleckému zkoumání. Soudní znalec z oboru zemědělství, odvětví veterinářství zjistil, že k úhynu křížence plemena Labradorský retrívr a Kavalír King Charles španěl došlo 2 až 3 měsíce před jeho nálezem. Došel k závěru, že chovatel dlouhodobě nedodržoval podmínky správné péče o psa. Pes  neměl dostatek pohybu, hladověl a žíznil, čímž docházelo ke zdravotním poruchám, bolesti a stresu. Vše dohromady působilo psu příkoří a utrpení trýznivým způsobem.
Z vyšetřování vyplynulo, že se muž v létě 2018 z bytu odstěhoval a psa tam nechal samotného. Ze začátku ho chodil krmit a venčit. Jeho návštěvy se však postupem doby tenčily, až přestaly úplně.

por. Iva Kormošová
25.10.2019, 9.30

Odkazy do noveho okna

utýraní psa

utýraní psa 

Detailní náhled

utýraní psa

utýraní psa 

Detailní náhled

utýraní psa

utýraní psa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem