Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pes Piere dopadl pachatele krádeže vloupáním

SOKOLOVSKO – Označil ho v úkrytu pod mostem.  

V sobotu dne 19. listopadu 2016 kolem čtvrté hodiny ráno se vloupal v Sokolově do budovy v ulici Nádražní 19 letý cizinec ze Slovenska. Po vypáčení několika dveří se dostal do kanceláře firmy, odkud odcizil 7 kusů náhradních klíčů od firemních vozidel a dva pracovní oděvy. Vypáčil i dvířka trezorku, ze kterého naštěstí nic neodcizil. Z místa pak utekl pryč.

Krátce po čtvrté hodině ranní byl na místo činu vyslán i policista se svým služebním psem Pierem. Pejsek na místě ihned zachytil pachovou stopu a svého pána vedl k soutoku Ohře a Svatavy, dále pod silniční most a poté proti proudu řeky. Když došli k mostu pro pěší spojující ulici Nádražní s parkem Jižní lom, pes Piere v tomto místě označil ukrytou podezřelou osobu. Na výzvu policisty k opuštění úkrytu, jinak bude použit služební pes, pachatel reagoval útěkem. Daleko však nedoběhl, neboť policista se psem Pierem ho ihned dostihli. Opětovnou výzvu policisty tentokrát pachatel uposlechl. Následně nato přijela na místo policejní hlídka, která muže zadržela a převezla na policejní služebnu. Psovod se svým čtyřnohým kolegou se vrátili na místo, odkud začal podezřelý muž utíkat a propátrali okolí, za účelem nalezení věcí související se spáchaným skutkem. Pátrání bylo úspěšné, neboť byl nalezen batoh pachatele.

Policisté tak díky svému čtyřnohému kolegovi a jeho pánovi sdělili 29 letému cizinci podezření ze spáchání přečinů Poškození cizí věci a krádeže vloupáním, za které mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová
22. 11. 2016

Odkazy do noveho okna

pes Piere

pes Piere 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem