Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pes pokousal policistku

a další zprávy z Přerovska 

Při asistenci u exekuce, došlo ke kousnutí policistky psem
 
Včera v odpoledních hodinách byla prováděna exekuce v obci na Hranicku dvěma exekutory. Při této činnosti byli oba slovně a následně i fyzicky napadáni 44letou ženou, která jim vyhrožovala usmrcením a ublížením na zdraví. V ruce přitom držela železnou tyč dlouhou 40 cm. Na místo se doslavila policejní hlídka, která byla ze strany exekutorů vyžádána. Při provádění asistence vyběhl ze zahrádky podezřelé pes, který kousnul zasahující policistku do pravého předloktí. Policistka byla následně jednorázově ošetřena v nemocnici v Hranicích. Podezřelá v důsledku nepříčetnosti a zdravotního stavu byla rovněž podrobena lékařskému vyšetření. Ke zranění exekutorů nedošlo. Policisté případ šetří pro podezření z trestného činu útok na veřejného činitele, za který útočící ženě hrozí odnětí svobody až na dvě léta. 
 
Peněženky zmizely z kanceláře i rodinného domu
 
Včera (14.7.) neznámý pachatel v průběhu dopoledne v Lipníku nad Bečvou v místní prodejně odcizil z nezajištěné kanceláře z dámské tašky peněženku. V té se nacházela finanční hotovost 11 000 Kč, stravenky, průkazku s číslem k účtu a klíče od příruční pokladny. Z druhé dámské tašky odcizil taktéž peněženku s finanční hotovostí 1 000 Kč, stravenkami a zdravotní kartičkou. Celková škoda byla vyčíslena na 14 200 Kč.
 
Dosud neznámý pachatel vnikl nezajištěnými dveřmi dne 13.7.2009 před půlnocí do suterénu rodinného domu v obci na Hranicku. Zde se volně pohyboval a prošel přes kotelnu na chodbu a schodiště, které vede do obytné části domu. V přízemí odcizil z kuchyně pánskou peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí 2 500 Kč. Z jídelny si ještě odnesl odložené pánské triko v hodnotě 600 Kč a pak dům opustil dveřmi vedoucími do zahrady. Poškozenému byla způsobena škoda 4 100 Kč.
 
Vyloupená chalupa
 
V době od 9.-14.7.2009 neznámý pachatel vnikl do hospodářské budovy, která sousedí s rekreační chalupou. Z té si odnesl pánské horské jízdní kolo. Dále vypáčil dvoje dřevěné dveře vedoucí do obývané části, kterou prohledal, ale nic zde neodcizil. Pokračoval do sousedící zděné chalupy, kde se dostal stejným způsobem a prohledal pokoje a z kuchyně odcizil těstoviny, láhev slivovice a třešňovice. Majiteli (1932) obou objektů vznikla škoda na odcizení 5 500 Kč a na poškození 10 000 Kč. Celá událost se odehrála v obci Potštát.
 
Další odcizený slunečník
 
Z pondělí na úterý neznámý pachatel odcizil u občerstvení U Jadranu v katastrálním území obce Osek n. B. jeden slunečník o rozměrech 3x3 m. Plachta slunečníku byla zelené barvy. Dále poškodil, vytržením z podlahy, dva dřevěné stoly a dvě levice, které k ní byly přišroubované. Celková škoda na poškození i odcizení je vyčíslena na 20 000 Kč. 
 

vytisknout  e-mailem