Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pes pokusal cyklistku

HAVLÍČKOBRODSKO: Majitel psa je podezřelý z trestného činu 

Ledečští policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu majiteli psa, který v září v místní části obce Kožlí pokousal cyklistku.

V sobotu 19. září přijali policisté oznámení o zranění šestapadesátileté ženy, ke kterému došlo v jedné z místních částí obce Kožlí na Ledečsku. Policisté provedeným šetřením zjistili, že žena před čtrnáctou hodinou projížděla obcí na jízdním kole. U jednoho z domů vyjížděl devětačtyřicetiletý muž ze dvora svým malotraktorem, a proto otevřel vrata. Nezajistil ale řádně svého německého ovčáka, který otevřenými vraty vyběhl na komunikaci a projíždějící cyklistce se zakousl do nohy. Zraněná žena musela být převezena na ošetření do nemocnice.

Policisté případ zadokumentovali a začali ho šetřit pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Vzhledem ke komplikacím, které při léčení zraněné ženy nastaly, zahájili policisté v průběhu šetření úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu. V tomto týdnu pak majiteli psa sdělili podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti, kterého se dopustil tím, že porušil důležitou povinnost uloženou zákonem a v důsledku toho došlo k ublížení na zdraví jiné osoby. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení, podezřelému hrozí až jeden rok vězení. 

por. Bc. Monika Pátková, komisař

11. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem