Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pes upozornil na zloděje

MOST - Začal štěkat a vzbudil svého pána; Anonym oznámil ve škole bombu a další 

 Sotva se vrátil z výkonu trestu, začal krást opětovně. Minulý týden, pár dnů na svobodě, se 38letý muž z Litvínova vydal znovu páchat majetkovou trestnou činnost. V časně ranních hodinách si neužíval spánku, ale hledal vhodný objekt. U jednoho rodinného domu překonal dvoumetrový plot. Tam z přístavku odcizil různé nářadí, které si ponechal ležet poblíž psí boudy. To ještě netušil, že právě pes ho prozradí. Muž se pak kolem domu ochomýtal a objevil zaparkovaný nákladní automobil, do kterého vnikl násilím a odcizil z něj svazek klíčů. V tu dobu však na vetřelce přišel pes a začal intenzivně štěkat. Psí štěkot probudil majitele, který šel svůj pozemek zkontrolovat. Cizího muže přistihl na pozemku a zadržel ho. Hlídal ho přitom pes, který u něj byl až do příjezdu policie. Ta muže zadržela a obvinila z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Policejní komisař na muže, který byl ve vězení za vloupání do aut, podal státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby. Tam byl obviněný o víkendu policií předán.


 

Dívku z bytu nikdo neodvedl

Mostecká policie často řeší případy, které se vůbec nestaly. Jejich oznamovatelé si je vymysleli a policie tak pátrala po fiktivních pachatelích. Většinou jsou údajnými poškozenými dospělé osoby, děti ovšem nejsou výjimkou. Začátkem dubna policie vyšetřovala oznámení, kdy nezletilá dívka měla být obětí pachatele přečinu omezování osobní svobody. Dívka byla prý odpoledne doma sama, když někdo zazvonil. Otevřela neznámému muži, který ji vytáhl ze dveří, zalepil jí páskou pusu a pak ji vyvedl z domu. Poté měli jít spolu za město do volného terénu, kde se měli na louce plazit po trávě a ukrývat ve křoví. Neznámý muž dívku několikrát na krátkou dobu opustil, ale vyhrožoval jí, pokud uteče. Nakonec se dívce v době jeho krátké nepřítomnosti podařilo utéct a zavolat rodičům. Ti pak celou věc oznámili policii a ta začala neexistujícího pachatele hledat. Šetřením na místě i v okolí, kde se měla dívka s neznámým mužem nacházet, však policie nezjistila ani jeden poznatek k jejich výskytu. Ani u domu si nikdo dvojice nevšiml. Policie nenašla ani žádné stopy na louce a řada nesrovnalostí se ukázala i ve výpovědi dívky. Nakonec slečna policii přiznala, že si vše vymyslela. Policie případ odložila. Skončila i šetření oznámení z dubna, kdy stejný muž měl tutéž dívku zadržet na ulici ve městě a ona mu utekla.


 

Zahradní chatka lehla popelem

Další požár vzplál včera v Janově. Zatím z nezjištěných příčin ve večerních hodinách začala hořet v zahrádkářské osadě chatka. Tu ohnivý plamen zcela zničil. Na místě hasili hasiči z Litvínova. Policie nevyloučila nedbalostní jednání ani úmyslné zapálení. Poškozený majitel vyčíslil předběžně škodu na patnáct tisíc korun. Případ přečinu poškození cizí věci nyní vyšetřují policisté z Hamru spolu s vyšetřovateli hasičského záchranného sboru.


 

Někdo vybral trafostanici

Barevné kovy zloděje lákají. V obci Chrámce na Mostecku neznámý pachatel vnikl do trafostanice Českých energetických závodů, ze které odcizil trafo, kabely a další zařízení. Poškozená firma odhadla, že jí krádeží a poškozením trafostanice vznikla škoda ve výši 70 tisíc korun. Případ je šetřen obrnickými policisty pro podezření z přečinu krádeže.


 

Halu vykradl neznámý zloděj

Škodu za více jak deset tisíc korun zanechal doposud neznámý poberta. Ten tento týden zřejmě v nočních hodinách vnikl na okraji města Mostu na pozemek jedné soukromé mostecké firmy. Tam se dostal do haly a z ní odcizil různé kovové součástky a hliníkové lampy. Případem přečinu se nyní zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení, kteří po pachateli pátrají.


 

Bomba ve škole nebyla

Školní vyučování včera dopoledne překazil studentům jedné mostecké školy neznámý anonym. Ten krátce po 10. hodině zavolal na linku 158 a policistům oznámil, že ve škole je bomba. Operační důstojník ihned po anonymním zavolání na místo vyslal několik policejních hlídek. Budovu školy museli studenti na nějakou dobu opustit a policie objekt školského zařízení začala prohledávat. Provedenou prohlídkou však nebyl ve škole a přilehlých objektech ani v okolí nalezen žádný výbušný či nástražný systém. Děti se mohly vrátit do školních lavic a vyučování pokračovalo. Případ přečinu šíření poplašné zprávy je v šetření mostecké policie. Ta po neznámém volajícím nyní intenzivně pátrá. Bude-li vypátrán a následně potrestán, hrozí mu za toto jednání až tříletý trest odnětí svobody.


 

U kolotoče přišel o mobil

Nepříjemným zjištěním skončil včera výlet jedné mladé rodiny na kolotoč v Mostě. Muž chtěl se svými dětmi navštívit jednu z atrakcí a ještě než ji absolvoval, zjistil, že mu někdo z kapsy bundy nepozorovaně odcizil jeho mobilní telefon značky Sony Ericsson. Poškozený vyčíslil hmotnou škodu na pět tisíc korun. Případ krádeže na osobě šetří mostecká policie.


 

Světle modrý VW si kdosi přivlastnil

Hmotnou škodu ve výši 450 tisíc korun utrpěl motorista z Litvínova. Tomu někdo v noci z neděle na pondělí odcizil osobní automobil tovární značky VW Transportér světle modré barvy. Vozidlo stálo zaparkované v jedné litvínovské ulici, v pondělí časně ráno však po něm nebyl stopy. Policie okamžitě po odcizeném voze vyhlásila celostátní pátrání. Případ krádeže auta šetří litvínovská policie spolu s kriminalisty.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 12. dubna 2011

 


 


 

.


 


 


 

 

vytisknout  e-mailem