Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pes vyčuchal granát

LITOMĚŘICE – Pes nalezl na dvoře domu zkorodovaný granát; Vloupání do chalup a do autolakovny 

Pes vyčuchal granát
Ve středu dopoledne nalezl pes na dvoře u domu v Encovanech zkorodovaný předmět připomínající ruční granát. Majitel psa zavolal na policii a  záhadný nález oznámil. Na místo se dostavil kromě policistů Obvodního oddělení PČR Štětí i pyrotechnik Zásahové jednotky Krajského ředitelství PČR Ústí nad Labem, který si nalezenou věc převzal. Potvrdil, že se jedná o cvičný granát F1 a odvezl munici ke zneškodnění. Jakým způsobem se na pozemek majitele domu dostal, nebylo přesně zjištěno. Pravděpodobně byl granát v minulosti k povrchu země vyhrabán technikou při provádění prací na instalaci kanalizace. Včera dopoledne ho pak na dvorku domu vyhrabal domácí mazlíček.

 

Rekreační objekty stále čelí útoku zlodějů
V obci Bílý Kostelec na Úštěcku navštívil nevítaný host dvě sousední chalupy. Využil nepřítomnosti jejich majitelů a do objektů se vloupal. První chalupu prohledal, ale nic zajímavého v ní nenašel. Proto zkusil štěstí v přilehlé garáži, ale ani zde neměl štěstí. Do třetice tedy zašel k sousedům. Po násilném vniknutí do sousední chalupy jistě věřil, že bude mít větší štěstí. Ale po jejím prohledání nenašel to, co hledal. I tento rekreační objekt opustil bez úlovku. Svým jednáním však napáchal 5 000 škodu. Při vloupání rozbil okna a poškodil vrata i dveře. Dosud neznámý pachatel, který byl na nezvané návštěvě v minulém pracovním týdnu, čelí podezření z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Policie po něm zahájila pátrání.
 

 

V dílně sebral věci za 56 000 Kč
Nepříjemné překvapení čekalo na majitele autolakovny ve Štětí. Ve středu ráno totiž zjistil, že mu dílnu přes noc vykradl zloděj. Vypáčil okno, vnikl dovnitř, a pak už jen bral, co mu do ruky přišlo. V autolakovně postrádají různé nářadí, materiál a počítač. Hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 56 400 Kč. Další škodu způsobil zloděj při vloupání. Oprava okna bude stát dalších 6 000 Kč. Celkem se tedy jedná o škodu 62 400 Kč. Po pachateli, který je podezřelý z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, policisté pátrají. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý postih.

 

 

por. Ing. Alena Romová
29. 6. 2010 Litoměřice
Tel.: 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem