Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pes zaútočil na jiného psa a jeho majitelku

KLADENSKO –Napadená žena utrpěla pohmožděniny, pes krvavá zranění a útočící pes zemřel. 

V odpoledních hodinách dne 12. února 2019 vyjížděli policisté obvodního oddělení Kladno k incidentu útočícího psa na ulici v Kladně na jiného psa a jeho majitelku. Útočící pes následně na místě zemřel.

Bez vědomí majitele a dosud nezjištěným způsobem se pes dostal z dosahu bydliště majitele. Volně pobíhající pes následně v ulici Dlouhá v Kladně bezdůvodně napadl psa na vodítku, který se zde nacházel v doprovodu své majitelky. Žena se snažila tomuto útoku zabránit a ve snaze zachránit svého psa ho zvedla. V daném okamžiku volně pobíhající bulteriér zaútočil na tuto ženu. Na místo ohrožené ženě přispěchaly dvě osoby. Muž útočícího psa zpacifikoval a žena mu dala vodítko a uvázali ho k pevnému bodu na ulici. Poté se snažili pomoci poraněné ženě, která utrpěla pohmožděniny a taktéž jejímu psovi, který měl krvavá zranění. Na místo incidentu byla přivolána posádka ZZS, která poškozenou ošetřila.

Zajištěný pes přivázáním byl nepříčetný a po celou dobu choval velmi agresivně. Následně došlo z nezjištěných příčin k jeho úmrtí. Po příchodu majitele útočícího psa, který ho hledal byl za pomoci strážníků převezen na veterinární kliniku.

Policisté nyní tento případ prošetřují jako přestupek ublížení na zdraví  porušení vyhlášky města Kladna – volné pobíhání psů.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

13. února 2019

vytisknout  e-mailem