Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pěstitel přišel o své vzácné stromky

ÚSTÍ NAD LABEM - Stromky bonsai nalákaly zloděje. 

Včera ráno nahlásil majitel zahradního domku v zahrádkářské kolonii Habrovice, že mu byly odcizeny okrasné stromky ze zahrady. Zloděj si odnesl pět kusů stromků bonsai s květináči v celkové hodnotě 48 tisíc korun. 
Jednalo se o stromky:
  • 1kus stromku bonsai s názvem Kriptomerie o velikosti 35cm o síle 4cm nepravidelného tvaru podobajícímu se deštníku v obdélníkovém tvaru, jehličnan s tvrdými, zelenými, ostrými, krátkými jehlicemi, pěstována 15 let, hodnota 3 tisíce korun.
  • 1kus stromku bonsai s názvem Borovice lesní o velikosti 90cm o síle 7cm a šířce koruny 60cm ve tvaru jehlanu se zakrouceným kmenem do půlměsíce, jehličnan, pěstována majitelem 30 let, hodnota 30 tisíc korun.
  • 1kus stromku bonsai s názvem Borovice lesní o velikosti 30cm a síle 2cm a šířce koruny 12cm nepravidelného kulatého tvaru, jehličnan, pěstována 7 let, hodnota 1 200 korun.
  • 1kus okrasného stromku s názvem Čarověník Tsuga převislého tvaru o velikosti 50cm a síle 5cm a šířce koruny 40cm, jehličnan z rodu jedlí, pěstována 8 let a v hodnotě 3 tisíce korun.
  • 1kus okrasného stromku s názvem Jalovec o velikosti 60 cm a síle 25cm bez jednolité koruny, jehličnan, pěstována 15 let. Nyní je její hodnota 8 tisíc korun. Keramická nádoba na zakázku byla v hodnotě 1 800 korun.
Poctivý nálezce
Včera odpoledne přišel na služebnu Obvodního oddělení Krásné Březno – Corso muž, který přinesl platební kartu zapomenutou v bankomatu. Do protokolu o nálezu uvedl, že přišel k bankomatu pro výběr peněz, kde si všiml, že ještě bliká a to z důvodu zapomenuté kreditní karty. Jelikož se na místě již nikdo nenacházel, odnesl nalezenou kartu na policejní služebnu.
Platební karta byla ze strany Policie telefonicky zablokována a zaslána do příslušné banky, kde bude následně jejich klient vyrozuměn o její m nálezu a pozastavení platnosti.
 
 
Poškrábaná skla domovních dveří
Neznámý pachatel poškodil začátkem měsíce bezpečnostní skla u vchodových dveří panelových domů v ulici Peškova v Mojžíři. Poničená skla dveří nahlásilo celkem šest vchodů, kdy škoda byla vyčíslena 23 tisíc korun.
Za trestný čin Poškození cizí věci může pachateli hrozit odnětí svobody až na jeden rok.

 

Ústí nad Labem, dne 22.10.2013
nprap. Valerie Bartošová

vytisknout  e-mailem