Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pěstmi mířili do obličeje

MOST - Dvojice nabízela muži mobil, následně ho zbila; Ukradl padesát párů ochranných rukavic. 

Lup z drogérie prodal na ulici
Na nákup bez peněz se vydal v Litvínově 26letý muž z Litvínova. Zamířil do jedné tamní drogérie. V prodejně si vybral toaletní vody, šampony a vlasové balzámy, vše v celkové hodnotě 2 600 korun. Za zboží nezaplatil a s lupem z prodejny odešel. Odcizené věci prý prodal na ulici neznámé ženě za pár stovek. Kradl i v minulosti a byl za to potrestán. Policie mu sdělila podezření z přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení a za krádež mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Ukradl na padesát párů ochranných rukavic
Litvínovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním 37letému muži z Litvínova. Ten se měl minulý měsíc v podvečerních hodinách vloupat na parkovišti do zavazadlového prostoru zaparkovaného vozidla, ze kterého měl odcizit lešenářský klíč a papírovou tašku, ve které našel na padesát párů ochranných rukavic a dvoje ochranné brýle. S lupem ale daleko nedošel, poblíž ho vypátrala hlídka strážníků. Ta podezřelého předala policistům, kteří muže umístili v policejní cele. Policisté u něj provedli i dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Poškozený majitel vozidla vyčíslil škodu na částku 7 800 korun.

Lapka odnesl několik párů bot
Nemilé překvapení čekalo obyvatele jednoho domu ve starší mostecké zástavbě. Po návratu domů zjistil, že někdo vnikl násilím do obytného domu a tam z chodby odcizil několik párů dámských a pánských bot, které byly uloženy v botníku před bytovými dveřmi. Poškozený majitel vyčíslil vzniklou škodu na částku 7 000 korun a krádež ohlásil mosteckým policistům, kteří ve věci zahájili úkony trestného řízení pro trestný čin.

Nejdříve nabízeli k prodeji mobil, pak udeřili pěstmi
Vyšetřovatel mostecké police obvinil z pokusu ublížení na zdraví a výtržnictví dva muže ve věku 26 a 20 let, oba z Mostu. Ti měli v mostecké herně oslovit jednoho muže, kterého neznali, a který tam hrál na automatu. Tomu nabízeli ke koupi telefon a poté ho vyzvali, aby s nimi šel ven. Došlo ke slovnímu konfliktu, při němž měla dvojice poškozeného opakovaně udeřit pěstí do obličeje a způsobit mu dle znaleckého posudku z odvětví soudního lékařství zranění v obličeji. Mladší z dvojice si usnesení o zahájení stíhání převzal ve vězení, kde si odpykává majetkový delikt, druhý obviněný je stíhán na svobodě. Obviněným hrozí za napadení až tříletý trest odnětí svobody.

Most 10. 10. 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem