Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pěstoval konopí

LOUNY - Byl obviněn, hrozí mu až pětiletý trest.  

V minulých dnech zrealizovali kriminalisté další případ drogové trestné činnosti, na kterém pracovali několik měsíců. V prostorách jednoho rodinného domu na Lounsku zajistili pěstírnu konopí. Na místě zadrželi dva podezřelé, ženu (85. ročník) a muže (82. ročník) – oba trvalým pobytem na Litoměřicku. Provedeným šetřením vyšlo najevo, že uvedený muž nejméně od začátku roku 2015 pěstoval v prostorách zmíněného domu a přináležejících prostorách rostliny konopí. Samotné pěstování rostlin prováděl sofistikovaným způsobem ve speciálně upravených místnostech v pěstebních boxech. Na základě provedené domovní prohlídky zajistili policisté na místě 71 kusů rostlin konopí, pytle s otrhanými listy, sušenou marihuanu, dále prekursory a hnojiva speciálně určená k tomuto účelu. Část usušené marihuany policisté též zajistili na adrese jeho přechodného bydliště. Vypěstovanou a upravenou marihuanu pak dotyčný částečně konzumoval se svými, dosud neustanovenými, kamarády, částečně prodával nebo poskytoval dosud neustanoveným koncovým uživatelům. Dále pěstováním této marihuany splácel svůj finanční dluh vůči dosud neustanovené osobě. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování uvedeného muže obvinil z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí odnětí svobody na jeden rok až pět let. Vyšetřuje jej na svobodě.  

Objasněné krádeže z minulého roku

Na základě použití operativních prostředků se policistům v minulých dnech podařilo objasnit dva případy z loňského roku. Oba měl spáchat 38letý, již několikrát soudně trestaný, recidivista, který se v současné době nachází v podmínce za předešlou trestnou činnost. Začátkem listopadu r. 2015 vnikl do objektu jedné firmy v Žatci a vloupal se tam do stavební buňky (více zde). Odcizil notebook s příslušenstvím, prodlužovací kabel a další věci. Následně vypáčil vedle stojící kontejner a z něj si přisvojil elektrocentrálu, bourací kladivo, elektrické vrtačky, rozbrušovací pilu, pákové kleště, prodlužovací kabely, ale i kanystry s naftou a další věci. Dále poničil palivovou nádrž zde zaparkovaného nákladního vozidla zn. Iveco a odcizil cca 30 litrů motorové nafty. V páchání trestné činnosti pokračoval i začátkem prosince minulého roku, kdy v Žatci vnikl do prostor budovy jedné ubytovny (více zde). Odtud odcizil několik párů ložního povlečení a nezajištěné horské kolo. Svým nekalým jednáním tak způsobil škodu přesahující 170 000 Kč. Komisařem služby kriminální policie a vyšetřování již byl obviněn z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Stíhán je na svobodě. Bude-li odsouzen, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Pil alkohol a řídil

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 38letému muži z Lounska, který v minulých dnech řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Dopravní policisté jej stavěli a kontrolovali v obci Peruc, přičemž mu provedenou dechovou zkouškou přístrojem Drager naměřili nejprve 2, 05 promile alkoholu v dechu a následně 2, 16 a 1, 97 promile. Podle trestního zákoníku mu hrozí odnětí svobody až na jeden rok.

Vloupačka do chalupy

V minulých dnech se do jedné chalupy v Podbořanském Rohozci vloupal dosud nezjištěný pachatel. Samotnou chalupu důkladně prohledal a následně se vloupal do dřevěné kůlny na zahradě domu. Odtud odcizil benzinovou sekačku a značkovou sekeru. Svým jednáním tak způsobil škodu za bezmála 6 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli-ích pátrají.

Nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 16. března 2016   

vytisknout  e-mailem