Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pěstoval konopí

ROKYCANSKO - Muž, který pěstoval konopí, může být v případě uznání viny v pravomocném rozhodnutí potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let. 

     Kriminalistům z oddělení obecné kriminality v Rokycanech se podařilo operativním šetřením odhalit muže, který v rodinném domě na Rokycansku pěstoval konopí. V současné době je muž podezřelý, že od poloviny roku 2015 do konce srpna letošního roku, poté co si upravil místo v domě k pěstování konopí, pro vlastní potřebu vypěstoval nejméně patnáct rostlin konopí, které po zpracování do stavu způsobilého ke spotřebě sklidil, usušil a následně užil pro svoji potřebu. Na stejném místě a stejným způsobem poté pěstoval přes čtyřicet rostlin konopí, které již sklidit nestihl a tyto rostliny různého vzrůstu včetně všech komponentů k pěstování vydal policejnímu orgánu. Policejní komisařka sdělila šestatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V trestním zákoníku č. 40/1990 Sb. je zakotveno:
§ 283
Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy

  1. Kdo neoprávněně vyrobí, doveze, vyveze, proveze, nabídne, zprostředkuje, prodá nebo jinak jinému opatří nebo pro jiného přechovává psychotropní látku, prekursor nebo jed, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem.
     

nprap. Hana Kroftová
8. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem