Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pěstoval konopí, vyrobil z něj marihuanu a tu pak distribuoval dalším osobám

BEROUNSKO – Kromě této drogy distribuoval i pervitin. 

Berounští kriminalisté zadrželi muže, který pěstoval konopí, z něhož vyrobil marihuanu a tu poté prodával nebo v některých případech poskytoval zdarma svým známým.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil proti 27letému muži trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Toho se dopustil tím, že nejméně od roku 2016 do téměř konce roku 2021, za účelem prodeje a s úmyslem dosažení zisku, neoprávněně pěstoval několik desítek rostlin konopí v rámci jednoho roku. To pěstoval ve vnitřních prostorách domu nebo na zahradě v místě svého bydliště. Z vypěstovaných rostlin pak vyrobil drogu marihuanu, kterou prodával, zdarma poskytoval, popřípadě za nějakou službu vyměnil, a to přibližně deseti osobám, nejméně v několika stech případech. Kromě marihuany také distribuoval pervitin asi v 50 případech minimálně 5 osobám.

Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili marihuanu, digitální váhy, uzavíratelné sáčky, síta na sušení, téměř 200 prázdných květináčů se zbytky zeminy a hnojiva, elektroinstalace, zavlažovací techniku a další věci související s pěstováním konopí tzv. indoor způsobem.

Sedmadvacetiletému obviněnému hrozí za tuto trestnou činnost v případě odsouzení trest odnětím svobody na dva roky až deset let.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
11. března 2022

vytisknout  e-mailem