Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pestrá nabídka zajímavostí z okolí

DĚČÍN - Zloděj v knihkupectví; Fiat zmizel; Odešel nejen s mikrovlnkou; A co takhle záškoláctví ?  

DĚČÍN – V děčínském knihkupectví na Prokopce se zřejmě v úterý osmadvacátého prosince potuloval zručný lapka. Ten připravil devětašedesátiletou zákaznici o její peněženku s doklady, kterou měla uschovanou v kapse své bundy.  Svým podařeným lupem navíc získal patnáct stovek, které okradená paní měla s sebou. Pokud se děčínským policistům podaří kápnout na  viníka trestného činu krádeže, může si „vysloužit“ až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Fait zmizel
 
RUBURK – Zaparkovaný Fait Punto  neodolal útoku smělého chmatáka. Jeho majitel si ho v neděli navečer zaparkoval před rodinným domem v Jiříkově, a když se k němu na druhý den ráno vrátil, vůz už byl pryč. Společně s ním zmizeli i noty desetitisícové hodnoty. V tuto chvíli je již naplno rozeběhnuté policejní pátrání a to nejen po odcizeném vozidle, ale i pachateli  trestného činu krádeže.
 
Odešel nejen s mikrovlnkou
 
ČESKÁ KAMENICE - Za oběť mu padla rekreační chatka V Kytlicích – Falknově. Oloupená majitelka při   své poslední návštěvě, jenž se odehrála v pondělí sedmadvacátého prosince letošního roku, zjistila, že jim jejich chaloupku navštívil nezvaný host. Navíc neodešel s prázdnou… Odnesl si s sebou elektroniku a travní sekačku. Na památku nechal okradeným vlastníkům poničené části domu a škodu necelých patnáct tisíc korun. Jestliže se na českokamenické policisty usměje štěstí, budou mít komu ještě nadělit sdělení obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
A co takhle záškoláctví ?
 
DĚČÍN – Pokud se ukáže, že se žák děčínské základní školy zcela záměrně vyhýbal školní docházce a jeho zákonný zástupce nenašel vhodný způsob, jak tento stav zvrátit, je možné, že si v budoucnu pětačtyřicetiletá obyvatelka Děčína vyslechne několik závažných slov z úst policejního vyšetřovatele. Její synek má už v polovině listopadu letošního roku na kontě přes dvě stě zameškaných hodin. A jelikož každý musíme absolvovat povinnou školní docházku, čelí v tuto chvíli jeho matka jako zodpovědná osoba policejnímu drobnohledu, který zjišťuje všechny okolnosti možného spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte.
 
Děčín, 28. prosince 2010
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem