Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pestrý víkend pohotovostní motorizované jednotky

Policisté během uplynulého víkendu nalezli 7 odcizených vozidel a zadrželi 27 pachatelů trestné činnosti. 

V sobotu 22. ledna 2011 krátce před 23. hodinou vyjeli policisté pohotovostní motorizované jednotky na Prahu 4 do ulice Jihlavská, kde mělo docházet k napadání obsluhy a hostů v baru. Jeden ze zákazníků požadoval po přítomných vydání finanční hotovosti, a to vše pod pohrůžkou usmrcení nožem, který svíral v ruce. Na místo se okamžitě dostavila policejní hlídka, která za použití donucovacích prostředků útočníka zadržela a následně předala svým kolegům k dalším opatřením na nejbližší policejní služebnu. Osmatřicetiletý muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta naměřila hodnotu více jak 2 promile alkoholu v dechu. Celý případ si poté převzali kriminalisté, kteří muži sdělili obvinění z trestného činu loupeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. V současné době je muž umístěn v policejní cele a kriminalisté již podali státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby.

Další případ se stal v neděli 23. ledna 2011 kolem půl deváté ranní v ulici Horáčkova, taktéž na Praze 4. Hlídka pohotovostní motorizované jednotky vyjela k případu fyzického napadení v jednom z bytů panelového domu. Jakmile policisté přijeli na místo, slyšeli velmi hlasitý řev ženy. Ta se snažila dostat ven z bytu, ale bránil ji v tom muž, který ženu fyzicky napadal. Hlídka za pomocí donucovacích prostředků rusky hovořícího muže zadržela a předala k dalším úkonům na nejbližší policejní služebnu. Devětačtyřicetiletý muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která naměřila hodnotu přes 2 promile alkoholu v dechu. Přivolaná záchranná služba poté převezla zraněnou ženu do nemocnice k ošetření.

Během tohoto víkendu nalezli na území metropole policisté celkem 7 odcizených vozidel, zadrželi 17 osob podezřelých z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, 5 podezřelých z trestného činu výtržnictví. Tři osoby figurovaly v dostupných evidencích jako hledané, jednu osobu přistihly hlídky při vloupání do objektu a jedna z osob měla vysloven zákaz pobytu na území ČR.

nprap. Jana Rösslerová 24. 1. 2011

vytisknout  e-mailem