Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Pestrý víkend policistů cizinecké policie

Tento víkend byl pro policisty Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Brno obvzvlášť rušný. 

Od pátku 18.7.2008 do neděle 20.7.2008 zaznamenali policisté Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Brno řadu případů.
Jen za tyto tři dny zajistili čtyři osoby a stejný počet předvedli.
Vydali jedno správní vyhoštění z území České republiky, a to cizinci, jemuž se dařilo skrývat v České republice čtyři roky nelegálně.
Dále policisté zadrželi šest pachatelů trestných činů.
Konkrétně se tyto osoby dopustily v pátek trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, dále potom ve třech případech trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
V sobotu potom byl zadržen řidič, který řídil motorové vozidlo bez řidičského oprávnění a současně mařil výkon úředního rozhodnutí, další potom řídil motorové vozidlo bez řidičského oprávnění.
Neděle byla již "klidnější". V tento den byly čtyři osoby předvedeny. Dále potom policisté řešili případ opilé ženy. Před půlnocí objevila hlídka Inspektorátu cizinecké policie Brno během své služby mimo silnici poškozené auto. Kolem něj se pohybovala zjevně podnapilá žena a snažila se zastavovat projíždějící auta, aby ji někdo odtáhl. Když u ní hlídka zastavila, žena změnila úmysly a spíše než odtah jejího vozu ji začalo zajímat vozidlo policejní, do kterého se snažila nastoupit a ujet. Když se jí to nezdařilo, obrátila se její pozornost k policistům, kdy se jí zalíbila služební zbraň jednoho z nich. Zmocnit se policistovy zbraně se jí ovšem nepodařilo, tak si svůj vztek vylila na svém voze do kterého kopala, potom začala vulgárně nadávat policistům a pobíhat po vozovce. Opilá žena proto skončila s pouty na rukou, v přivolané sanitce a konec její cesty Brnem byl až na záchytné stanici.
 
Za tento víkend uložili naši policisté celkem 368 blokových pokut v celkové výši 184 300,- Kč.
 
 
por. Mgr. Jitka Lukášová
komisařka ObŘ SCP Brno

vytisknout  e-mailem