Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pět hříšníků skončilo na policii

MOST - Tři měli pozitivní testy na drogy, dva řídili přes zákazy; Z chodby zmizel kufr na dovolenou. 

Čokoládě neodolal, záhy o ni přišel
Na policejním oddělení skončil 33letý muž z obce v Krušných horách kvůli krádeži. Muž měl v Mostě v jednom supermarketu v oddělení sladkostí odcizit sedm kusů čokolád v hodnotě 500 korun, které si nastrkal do kapes svých kalhot a poté prošel pokladnou, aniž by za mlsky zaplatil. Na čokoládě si ale nepochutnal. Jeho naditých kapes si všiml pracovník ostrahy a podezřelého zadržel. Ten lup vydal a od policistů si s ohledem na kriminální minulost odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Lapka odnesl kufr s věcmi na dovolenou
Neznámý lapka odcizil z chodby domu kufr s oblečením. Našel ho volně postavený na chodbě obytného domku ve starší zástavbě města Mostu. Do objektu vnikl zatím neznámo jak a poškozenému majiteli, který si tam kufr odložil před cestou na dovolenou, způsobil hmotnou škodu ve výši 28 tisíc korun. Případem se nyní zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Hlídky včera přistihly tři řidiče s pozitivním testem na drogy, dva další řídili přes zákaz
Pět hříšníků včera skončilo v síti policejních kontrol na silnicích mosteckého okresu. V ulici Česká byl kontrolován řidič vozu značky Peugeot, který měl pozitivní test na THC. Další motorista narazil na policisty v Bečově. Jeho test ukázal na amfetamin. Navíc řídil přes platný soudní zákaz řízení. Třetí muž za volantem neunikl kontrole v litvínovské ulici Tržní. Test na drogy vyšel pozitivně na canabis. Motoristé ve věku 18, 30 a 24 let se podrobili odběrům biologického materiálu a od policie si odnesli záznamy o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Další dva řidiči byli včera přistiženi při řízení vozidel, ač mají oba platné zákazy řízení. Řidič ve věku 35 let z Chomutova byl kontrolován na silnici I/13 a hlídka na místě zjistila, že má tři platné zákazy řízení, ten poslední je platný až do roku 2022. Dalšího řidiče hlídka zastavila v centru Mostu dopoledne a lustrací vyšlo najevo, že Žatečan ve věku 48 let má vydaný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení. Oběma motoristům policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Celkem 39 řidičů se střetlo s lesní zvěří
Na Mostecku došlo za I. čtvrtletí letošního roku ke 295 dopravním nehodám. Je to o 15 méně než za loňský rok. Jedna osoba při nehodě přišla v únoru na silnici I/27 za obcí Havraň o život, nikdo nebyl těžce zraněn a 51 lidí vyvázlo s lehkým poraněním. Hmotné škody přesáhly částku 11. 307 tisíc korun. U devíti osob byl zjištěn alkohol. V obci se stalo 205 kolizí, na silnicích I. třídy řidiči havarovali v 65 případech. Nejčastěji motoristé bourali ve čtvrtek a pátek. Nejvíce nehod policisté řešili v lednu – 105. Kritickou dobu pro řidiče byl čas mezi 06. a 08. hodinou, kdy policie registrovala 50 dopravních střetů. U šesti viníků bylo zjištěno, že mají v dechu více jak 1,5 promile alkoholu. Muži se na nehodách podíleli v 137 případech, ženy havarovaly 42krát. 

Most 12. dubna 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem