Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pět hříšníků za volantem

MOST - Pět řidičů o víkendu pod vlivem návykové látky; Okradl kamarádku. 

 Z podnájemníka se vyklubal nepoctivec

Policisté z Litvínova sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 24letému muži z Litvínova. Ten v obci na Litvínovsku bydlel u své kamarádky a měl ji připravit o tablet. Bez jejího vědomí ho vzal a zastavil ho u známého. Pak slíbil, že počítač u něj vyzvedne a vrátí ho zpět poškozené, což do dnešního dne neučinil. Mladá žena nepoctivého podnájemníka do bytu již nepustila a hmotnou škodu, která jí byla krádeží způsobena, vyčíslila na částku tři tisíce korun.


 

Pět řidičů o víkendu bylo pod vlivem návykové látky

Mostecká policie přistihla o víkendu pět řidičů, kteří byli pod vlivem návykové látky. V ulici Průběžná hlídka zastavila 25letého muže, který řídil VW a měl pozitivní test na canabis. Podrobil se lékařskému vyšetření a odběru. Další byl kontrolován v ulici Čsl. armády. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Policisté 31letému Mostečanovi zadrželi řidičský průkaz. Třetí řidič, 19letý mladík, policistům přiznal, že ráno vykouřil marihuanu. Hlídka ho kontrolovala v sobotu večer a provedla u něj dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní, pozitivní byl test na canabis. Další dva muži ve věku 41 a 38 let měli při sobotní kontrole pozitivní dechové zkoušky. Starší nadýchal 2,7 promile, mladší 1,1. Mostečtí policisté všem pěti motoristům zadrželi řidičské průkazy, zakázali další jízdu a sdělili jim podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případy jsou šetřeny ve zkráceném přípravném řízení.


 

V obchodě odcizil čokolády

Na nákup za pět prstů přišel do obchodu v Mostě 34letý muž z Mostu. V supermarketu zamířil do oddělení s čokoládami a vybral si tři tabulky stejné značky, které ukryl do informačního letáku. Poté prošel pokladnami, aniž by za zboží platil. Neušel pozornosti tamního detektiva, který ho při odchodu z prodejny zadržel. Mostečan lup vrátil a skončil na policii. S ohledem na jeho poslední odsouzení mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Ze dvou traktorů kdosi odčerpal 500 l nafty

Neznámý pachatel vnikl minulý týden v nočních hodinách v obci Lom na Litvínovsku na soukromý oplocený pozemek jedné firmy. Tam ze zaparkovaných pracovních strojů odcizil za použití násilí pohonné látky. Ze dvou traktorů odčerpal 500 litrů motorové nafty. Poškození majitelé vyčíslili škodu krádeží nafty a poškozením strojů na částku 19 tisíc korun. Případ nyní šetří lomští policisté.


 

Pobírali dávky a přitom vydělávali sběrem

Mostecká policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu podvodu dvěma mužům ve věku 45 a 19 let z Mostecka. Ti od úřadu práce dostali vyplaceny dávky hmotné nouze a nenahlásili změny rozhodné pro trvání nároku na dávky, kdy oba dva si vydělávali sběrem šrotu. Mladší si nechal neoprávněně vyplatit dávku 7 800 korun a starší neoprávněně pobíral dávku ve výši šesti tisíc korun.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 16. března 2015

vytisknout  e-mailem