Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pět mladistvých požilo alkohol

Nový Jičín - Nejen mladiství pod dozorem policistů. 

Novojičínští policisté v pátek 22. října ve večerních hodinách uskutečnili na jednotlivých územních obvodech Novojičínska bezpečnostní akci „MLÁDEŽ“.
Bezpečnostní akce byla zaměřena na podávání a požívání alkoholu mladistvých a nezletilých osob, hraní na výherních automatech, pátrání po osobách a věcech. V průběhu bezpečnostní akce se policisté zaměřili také na motoristy. Zjištěno bylo pět podnapilých mladistvých osob. Policisté podnapilé mladistvé předali rodičům a věc oznámili k projednání věcně příslušnému orgánu sociálně právní ochraně dítěte.
Například na Kopřivnicku bylo kontrolováno 40 mladistvých osob a tři osoby mladší 18 let požily alkoholické nápoje. Na silnicích v Kopřivnici bylo zkontrolováno celkem 61 vozidel a zjištěny čtyři přestupky v dopravě. Přestupci zaplatili na pokutách téměř pět tisíc korun.
V Novém Jičíně a okolí se uniformovaní policisté zaměřili na bary a restaurace v Novém Jičíně a Suchdole nad Odrou. Při těchto kontrolách byly zjištěny dvě mladistvé osoby, které požily alkoholické nápoje. Na silnicích policisté kontrolovali 189 vozidel a zjistili deset přestupku, za které motoristé zaplatili 5 800 korun.
Ve Frenštátě pod Radhoštěm nebyl zjištěn žádný podnapilý mladistvý a rovněž nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání.
Rovněž v Bílovci policisté nezaznamenali žádnou podnapilou osobu mladší 18 let. Z třiceti kontrolovaných vozidel byla jednomu řidiči udělena bloková pokuta ve výši 200 korun.
V Odrách bylo kontrolováno osm restauračních zařízení a jedna herna, kde nebyli zjištěni žádní mladiství ani nezletilí pod vlivem alkoholu. Během dopravně bezpečnostní akce bylo zkontrolováno 22 vozidel a zjištěn jeden přestupek v dopravě.
Ve Studénce a Fulneku bylo shodně kontrolováno celkem 15 vozidel a osob. V těchto případech nebyl zjištěn žádný přestupek či podnapilá osoba mladší 18 let.

Do bezpečnostní akce bylo nasazeno téměř padesát uniformovaných policistů. Výsledky opět prokázaly, že v podobných bezpečnostních akcí  budou policisté i nadále pokračovat.

 

Tisková zpráva ze dne 25. října 2010


nprap. Zbyněk Tomšík
vrchní inspektor

 

vytisknout  e-mailem