Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pět pozitivních dechových zkoušek

ZNOJEMSKO: Čtyři zadržené řidičské průkazy a jedna uložená kauce. 

     Včera jsme před sedmnáctou hodinou zastavili ve Znojmě v Gagarinově ulici osobní vozidlo BMW. Za volantem seděl dvaasedmdesátiletý muž z našeho regionu, který předložil všechny potřebné doklady a podrobil se dechové zkoušce. Její výsledek byl 1,34 promile alkoholu. Muž s naměřenou hodnotou souhlasil a požití alkoholu před jízdou také sám doznal. Zakázali jsme mu pokračovat v další jízdě a řidičský průkaz jsme mu již nevrátili.
     V průběhu uplynulého víkendu jsme zjistili další čtyři muže, jenž se před jízdou posilnili alkoholem. Tři případy vyšly najevo při běžné silniční kontrole a jeden při dopravní nehodě.
0,26 promile alkoholu nadýchal sedmačtyřicetiletý řidič osobního vozu s rakouskou registrační značkou. V policejní síti uvízl ve dvě hodiny v noci z pátku na sobotu. Uložili jsme mu kauci deset tisíc korun.
0,51 promile alkoholu v krvi měl jedenadvacetiletý řidič, kterého jsme zastavili ve stejném čase ale v jiné ulici. Byla to ulice Riegrova a tam jsme hned na místě mladíkovi také řidičský průkaz zadrželi.
0,52 promile této návykové látky jsme zaznamenali v pátek o půl páté odpoledne v obci Božice. Se Škodou Felicia tudy projížděl osmačtyřicetiletý muž ze Znojemska. Při kontrole sice předložil všechny doklady, ale vyšlo najevo, že má platnou blokaci řidičského oprávnění. Řidičský průkaz jsme mu i z toho důvodu zadrželi.
Neslavné prvenství získal s hodnotou 3,27 čtyřiatřicetiletý muž, který měl v tomto stavu způsobit dopravní nehodu (viz zpráva níže). 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 6. října 2015

vytisknout  e-mailem