Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pět řidičů pod vlivem návykových látek

PLZEŇ – Plzeňští policisté i během tohoto víkendu kontrolovali, zda řidiči neřídí pod vlivem alkoholu a drog. Zjistili tři opilé a dva zdrogované šoféry.  

     Nejen dopravní policisté Městského ředitelství policie Plzeň, ale i policisté hlídkové služby kontrolovali v rámci běžného výkonu služby, zda řidiči dodržují všechna ustanovení silničního zákona a ostatních u nás platných právních morem upravujících provoz na pozemních komunikacích. Od pátečních ranních hodin do nedělního večera přistihli celkem pět osob, které za volant vozu usedly pod vlivem různých návykových látek a jedů. Tři řidiči, dva muži ve věku 24 a 42 let a jedna žena ve věku 28 let, řídili vůz pod vlivem alkoholu. Muži nadýchali 0,64 a 1,90 promile, žena závratných 2,37 promile. Ta byla za volantem vozu přistižena pod vlivem této návykové látky během jedné noci hned dvakrát (více zde: http://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22127120&docType=ART). Z několika desítek řidičů, kteří se podrobili zkoušce ke zjištění ovlivnění drogami, byla u dvou zjištěna v krvi přítomnost pervitinu. Jednalo se o šestadvacetiletého a dvaadvacetiletého muže.

     Vzhledem k tomu, že plzeňští policisté se s řidiči – hříšníky, kteří svojí nezodpovědností a lehkomyslností ohrožují nejen sami sebe, ale i zdraví a život ostatních účastníků silničního provozu, setkávají dnes a denně, opět všem řidičům i neřidičům připomínáme některá základní pravidla silničního provozu. http://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22127127&docType=ART

por. Ing. Hana Štefflová

9. listopadu 2015

 

 

.  

vytisknout  e-mailem