Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pět vloupání v roce 2010

ZNOJEMSKO: Terčem útoku zlodějů se stal dům, chatka, auta i areály firem. 

Za prvních pět dní nového roku došlo k pěti případům, kdy neznámý zloděj vnikl násilím do různých objektů a zmocnil se věcí, které našel uvnitř.

- V noci ze soboty na neděli na Krapkově ulici ve Znojmě se neznámý pachatel vloupal do rodinného domu. Prošel několika místnostmi a v jedné prohledal dvě bundy. Odcizil z nich dvě peněženky s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Způsobil škodu téměř osm tisíc korun.

V obci Kubšice řádil zatím neznámý zloděj v bývalém areálu zemědělského družstva. Vnikl do dvou nákladních aut a z nich odcizil autobaterie, doklady a z obou nádrží celkem 45 litrů motorové nafty. Dále si ještě odnesl plastové pracovní kolečko, dvě kompletní kola k nákladním vozům, lis na víno, dvě koňské plečky a dřevěnou bednu na nářadí. Majitel způsobenou škodu odhaduje na šestnáct a půl tisíce korun.

- V pondělí během dne někdo rozbil kamenem okno osobního vozu VW Touran, který byl zaparkován v areálu bývalého družstva v obci Vítonice. Sebral uvnitř peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a ještě poškodil přední pneumatiku. Napáchal tím škodu šest tisíc korun.

- V obci Konice se neznámý troufalec vloupal do budovy firmy a ukradl vzduchový kompresor s nádrží o hmotnosti asi 150 kilogramů. Vlastník vyčíslil škodu na dvacet tisíc korun.

V Hrušovanech nad Jevišovkou navštívil nezvaný host zahradní chatku. Po jeho odchodu zmizelo různé zahradní nářadí a zůstala jen škoda tři tisíce korun.

zpracovala: por. Mgr. Lenka Drahokoupilová      

vytisknout  e-mailem