Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pětkrát alkohol a jednou pervitin

ZNOJEMSKO: Výsledek víkendových silničních kontrol. 

     Jednu značně opilou ženu a dalších pět mužů pod vlivem návykových látek jsme v rámci silničních kontrol zjistili od pátečního do nedělního večera.
     Moravským Krumlovem projížděla v pátek v devět hodin večer řidička s osobním vozem Nissan. Vyšlo najevo, že jí v krvi proudí 2,32 promile alkoholu. Ihned jsme jí zakázali další jízdu a řidičský průkaz nazpět již nedostala.
     Do rána jsme ještě přistihli další dva muže za volanty osobních aut. Bylo to o půl čtvrté v části Znojma - Oblekovice. Řidič vozu Peugeot s rakouskou registrační značkou nadýchal 0,65 promile. O půl páté pak v Rooseveltově ulici šofér vozu Audi měl v krvi 0,83 promile.
     V sobotu v deset hodin dopoledne jsme v obci Suchohrdly u Miroslavi zastavili muže v Citroënu. Po večerní oslavě měl v dechu ještě 0, 21 promile. Sám uvedl, že mezi devatenáctou a třiadvacátou hodinou vypil sedm dvanáctistupňových piv. 
     V neděli večer o půl desáté proběhla kontrola řidiče Seatu v Moravském Krumlově. Muž před jízdou pil alkohol. Měřící přístroj ukázal hodnotu 1,47 promile. O pár minut později ve Znojmě v Rooseveltově ulici uvízl v policejní síti šofér se Škodou Felicia. Vyšlo najevo, že je pod vlivem pervitinu. Požádali jsme o spolupráci Městskou policii Znojmo. Strážníci na kolo jeho vozu umístili technický prostředek k zabránění odjezdu.
     Těmto nezodpovědným účastníkům provozu na pozemních komunikacích hrozí pokuty, zákaz činnosti a odnětí svobody.   

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 11. února 2013

vytisknout  e-mailem