Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pije se i v novém roce

LOUNY - Opilci za volantem v rukou policie... 

Že alkohol nemá za volantem svoje místo, někteří řidiči vůbec nerespektují. Snad si ani neuvědomují, že ohrožují nejen sebe, ale i další lidské životy a vlastně mají v ruce zbraň, kterou mohou ohrozit ostatní účastníky silničního provozu. Na takové nehorázné řidiče narazili policisté v úterý, hned ve dvou případech.

Kolem 13. hodiny kontrolovala hlídka kriminálních policistů řidiče osobního vozidla zn. Škoda Felicia v obci Libčeves. Po zjištění, že je řidič zjevně pod vlivem alkoholu, přivolala na místo dopravní policisty. Ti uvedenému řidiči naměřili přístrojem Dräger nejprve 3, 32 promile alkoholu v dechu a následně 3, 03 promile. Podezřelého proto zadrželi a umístili do policejní cely. Po vystřízlivění, následující den, mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu podle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.  

Na dalšího opilce za volantem natrefili policisté v úterý večer v žatecké ulici Osvoboditelů. Hlídka tamních policistů vyzvala řidiče motorového vozidla k vykonání dechové zkoušky, s čímž dotyčný souhlasil. Nejprve přístroj Dräger ukázal 1, 25 promile alkoholu a poté 1, 54 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k naměřeným hodnotám byl řidič předvolán k výslechu až na následující den. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté rovněž sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Z prodejny zmizel vysavač

Do jedné prodejny s elektro zbožím v centru Loun se z úterý na středu vloupal dosud nevypátraný zloděj. Po překonání dveří vnikl do obchodu a odnesl si vysavač zn. Eta Sirius a nerezový hrnec o objemu 4 litrů. Svým jednáním tak způsobil škodu za 12 870 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Po pachateli pátrají.

Krkavčí otec dluží 150 tisíc korun

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování stíhá 34letého muže z Prahy, který neplatí na svého syna. I přesto, že mu rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 8 bylo stanoveno placení výživného ve výši 1 500 Kč k 15. dni v měsíci, peníze neposílá. K rukám matky, která žije se svým 12letým synem v Lounech, již dluží 150 tisíc korun. Policejní komisař dotyčného obvinil z přečinu zanedbání povinné výživy a vyšetřuje jej na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Zloděj odcizil dvě horská kola

Nezjištěný poberta zavítal v minulých dnech do sklepních prostor jednoho panelového domu v lounské ulici Pionýrů. Ze společné kočárkárny odcizil po násilném vniknutí pánské a dámské horské kolo v celkové hodnotě 24 340 Kč. Způsobená škoda na poničeném zařízení bude vyčíslena dodatečně. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po zloději pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 10. ledna 2013 

 

vytisknout  e-mailem